En sikker vej til indflydelse

3F har et godt samarbejde med én af egnens job-magneter, DBI Plastics i Stenlille og Stenmagle. Hvor Stenmagle ender, begynder DBI Plastics’ ene fabrik. Den anden ligger i Stenlille langs hovedvejen mellem Sorø og Holbæk. Ud spytter fabrikkerne hvert år millionvis af kapper til beskyttelse af rør og reservedele under fragt, til de når frem til den bilproducent eller den vindmøllefabrikant, der skal bruge dem. Ind får DBI periodevis store læs af jobansøgninger. Fra alverdens faggrupper: lægesekretærer, mekanikere, blomsterbindere, postbude. Måske den næste bliver dig?

 

ÅBNE DØRE

 Ind og ud kommer faglig medarbejder Michael Sigil fra 3F’s industriområde også hyppigt. Med omtrent 70 ansatte plastmagere, pakkeoperatører, lærlinge og plastassistenter er DBI Plastics en af egnens store aftagere af faglært og ufaglært arbejdskraft. Derfor har Michael Sigil en naturlig interesse i at opbygge et godt og konstruktivt samarbejde med virksomheden. Interessen går begge veje. DBI har åbne døre for samarbejdspartnere fra fx 3F eller Sorø Kommune. For DBI giver det den fordel, at såvel fagforening som jobcenter bl.a. har nemmere ved at fortælle om virksomheden over for mulige jobkandidater.

SIKKER VEJ TIL INDFLYDELSE

 Et konstruktivt samarbejde er en sikker vej til indflydelse på, hvad der sker i en virksomhed. For et par år siden lavede DBI Plastics en lokalaftale, som indeholdt et nyt og mere retfærdigt lønsystem. Afdelingens medarbejder inden for industri, Michael Sigil, deltog i indledende møder.

- Det var fint, for det giver alle parter lejlighed til at lægge noget på bordet, siger fabrikschef Claus Christensen om det tætte samarbejde med 3F. En anden gang stillede Sigil op for at tale seniorpolitik for medarbejderne med de mest støvede dåbsattester.

- Det er fin service, synes jeg, bemærker Claus Christensen.

ÅBEN OG ÆRLIG DIALOG

 Hvordan kan denne forbrødring overhovedet lade sig gøre? Attituden er afgørende:

- Når Michael Sigil kommer, er han velkommen. Jeg kan føre en åben og ærlig dialog med ham. Han er ikke den gammeldags type, der slår på os med røde faner, forklarer Claus Christensen. Tillidsrepræsentant Tony Birch taler ugentligt med Michael Sigil.

- Michael er interesseret i, at vi skal samarbejde. Hvis der er noget, får vi det løst, inden det kommer til fagretslige sager, anfører Tony Birch. NU OGSÅ 3F-FREMGANG Sandelig, om det ikke også går fremad for 3F på DBI. Tony Birch har godt nok ikke tal på det endnu. Men flere bliver medlemmer, siger han. Måske skyldes det, at de kan se fremskridtene. Først lønsystem, sundhedsordning indbefattet. Der er netop etableret et samarbejdsudvalg. Det bliver godt, forsikrer Tony Birch.

- Virksomhed og medarbejdere er bedst tjent med, at der findes et samarbejdsudvalg. Vi får bedre kommunikation, og det vil fremme forståelsen af, at vi alle er tandhjul i det store maskineri. Vi er alle sammen lige vigtige for, at tingene fungerer, slår Tony Birch fast.

SKUB GANG I EFTERUDDANNELSEN

 Fremskridtenes tid er ikke forbi. Ikke, hvis Tony Birch har held med at føre sine store planer ud i livet. Han ser gerne, at alle ufaglærte konverterer til faglærte. Her træder Claus Christensen let på bremsen. Uddannelse er godt. Kursusdiplomer får cv’er til at sprælle. Men hele uddannelser er nok mere skolebænk, end mange medarbejdere drømmer om.

- Når det kommer til efteruddannelse, har vi lang vej igen herude, konstaterer Tony Birch. Begge nikker enigt til hinanden om, at den nye overenskomst har sat kurs mod mere efteruddannelse. Claus Christensen erkender, at der har været begrænset kutyme for, at medarbejderne efterspørger ny viden.

- Der er ingen tvivl om, at hvis medarbejderne får AMU-kurser i fx plast, så står de bedre den dag, de ikke er hos os mere, bemærker Claus Christensen. Når de er nået til enighed, står 3F klar til at hjælpe med at skræddersy relevante uddannelser. Samarbejdet fortsætter.

Menu