Nyheder
3F Midt & Østsjællands generalforsamling: Ring til os, vi har ledige medlemmer!
<p>"Det er klart, at hvis man ikke siger højt, at man som arbejdsgiver mangler kloge hænder, så kommer der heller ingen ansøgninger. Så her er der plads til forbedring inden man som arbejdsgiver begynder at lede efter udenlandsk arbejdskraft i polske aviser"</p>

3F Midt & Østsjællands medlemmer var tirsdag aften samlet til afdelingens årlige generalforsamling. Et af temaerne, der blev drøftet, var arbejdsgivernes påstand om ”mangel på arbejdskraft”. Efter 3F's opfattelse er det dét, man kalder en politisk stråmand, da ledigheden langt fra er i bund. Lige nu er der ifølge Danmarks Statistik 110.000 fuldtidsledige uden for arbejdsmarkedet. Dertil kommer de 53.000 personer, der er opgjort som såkaldt AKU-ledige.  I 3F alene er der ca. 12.000 ledige medlemmer, som er klar til at tage fat.

Forsamlingen, medlemmer og tillidsvalgte, sendte derfor, med afsæt i formandens beretning, et klart budskab til arbejdsgiverne: Kære arbejdsgivere. Lad være med at sige, at der er mangel på dansk arbejdskraft, som et skalkeskjul for at udhule løn- og arbejdsvilkår med udenlandsk arbejdskraft.

Formanden for 3F Midt & Østsjælland, Per B. Thomsen, uddyber: ”Helt grundlæggende klinger det noget hult og skaber frustration blandt 3Ferne, at arbejdsgiverne taler om mangel på arbejdskraft i Danmark, når der samtidig er 12.000 ledige 3F’ere – alle kompetente indenfor en bred vifte af brancher og fag og som er mere end bare ivrige efter at komme til at bidrage på arbejdsmarkedet og til fællesskabet”.

Ét lyssky fakta, der kan forklare, at arbejdsgiverne ikke synes, at der er tilstrækkelig med faglært arbejdskraft er, at stillingerne slet ikke bliver slået op. En undersøgelse foretaget af Beskæftigelsesministeriet viser, at kun 1,3 % af de arbejdsgivere, som hævder at søge forgæves efter arbejdskraft, har efterspurgt hos jobcentre, a-kasser, fagforeninger og via net-opslag.

Formanden udtaler om det fænomen: ”Det er klart, at hvis man ikke siger højt, at man som arbejdsgiver mangler kloge hænder, så kommer der heller ingen ansøgninger. Så her er der plads til forbedring inden man som arbejdsgiver begynder at lede efter udenlandsk arbejdskraft i polske aviser. Vi har 12.000 ledige medlemmer, så arbejdsgiverne burde starte med at ringe til os. Vi står i telefonbogen, hvis de skulle være i tvivl.”

 Ud over formandens beretning var der bla. valg af næstformand og syv bestyrelsesmedlemmer. Næstformand Tor Mathiasen blev genvalgt og ligeledes genvalg til de syv bestyrelsesmedlemmer. Der var kampvalg til de nævnte syv poster, da ni stillede op.

For yderligere spørgsmål eller kommentarer kontakt Per B. Thomsen, formand for 3F Midt & Østsjælland på 51 20 95 74 eller email på per.thomsen@3f.dk

 Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt