Hurtigere udbetaling ved kritisk sygdom

Du har ret til en udbetaling på 100.000 kr. fra din pensionsordning i PensionDanmark, hvis du får en kritisk sygdom. Nye muligheder på pension.dk betyder, at du hurtigere får dine penge. 

100.000 kr. Det er typisk, hvad du har ret til, hvis du bliver ramt af en kritisk sygdom. De penge vil man selvfølgelig gerne have så hurtigt som muligt. Og fremover kan du selv sørge for, at du får pengene hurtigere.

Når du ansøger om en udbetaling ved kritisk sygdom på pension.dk, kan du nu uploade din journal. Har du ikke din journal fra hospitalet, kan du selv hente journalen på sundhed.dk, som er det offentliges sundhedsportal. Herefter behandler PensionDanmark din ansøgning hurtigt og automatisk.

Har du ikke journalen, og har du ikke mod på at hente den via sundhed.dk, så kan du med NemID give samtykke til, at PensionDanmark indhenter din journal fra det relevante hospital. Det tager typisk en del længere tid, da PensionDanmark skal vente på oplysningerne fra hospitalet, inden du kan få svar. Er du i tvivl om noget, er du altid velkommen til at ringe til PensionDanmarks sundhedsteam på 7012 1335.

Hvilke sygdomme er dækket, og hvad får du udbetalt?

På pension.dk/sygdomme kan du se, hvilke sygdomme der er dækket af forsikringen ved kritisk sygdom. Det kan fx være kræft, blodprop i hjertet eller hjerneblødning. De fleste medlemmer har en forsikring på 100.000 kr., som udbetales som et skattefrit engangsbeløb. Hvis du logger ind på pension.dk, kan du se, hvordan du er forsikret. Her kan du også ændre beløbet, du får udbetalt, hvis du får en kritisk sygdom. Forsikringen gælder normalt, indtil du begynder at få udbetalt hele din pension

Du får direkte besked

PensionDanmark samarbejder med Sundhedsstyrelsen. Så hvis du får en diagnose på en af de kritiske sygdomme på listen, sender Sundhedsstyrelsen dig en besked for at minde dig om, at du kan få et beløb udbetalt fra din forsikring i PensionDanmark. 

Det er aldrig for sent at anmelde en kritisk sygdom

Hvis du har haft en af sygdommene på listen, mens du har været medlem i PensionDanmark, er det en god idé at ringe til os for at høre, om du kan få beløbet. Vi har nemlig ikke nogen forældelsesfrist.

Menu