Nyheder
Industriens Pension vinder sag over SKAT om små pensioner
<p style="margin: 0cm 0cm 0.0001pt;">
<span style="color: #555555;">Fremover bliver der igen åbnet for, at alle pensionister med små opsparinger kan få udbetalt deres pension som et engangsbeløb. I en årrække har SKAT krævet en særlig høj afgift, hvis de små opsparinger fra selvbetalere skulle udbetales på én gang. </span>
</p>
<u5:p xmlns:u5="#unknown"></u5:p>

Et betydeligt antal danskere med små pensionsopsparinger kan glæde sig over fornuftige skattevilkår, når opsparingen skal udbetales. En ny afgørelse fra Landsskatteretten betyder nemlig, at alle danskere med små pensioner fremover kan få udbetalt hele opsparingen som et samlet engangsbeløb til en beskatning på 40 procent.

 

Denne mulighed forsvandt pludselig for fire år siden, hvor SKAT ændrede praksis og begyndte at opkræve en afgift på 60 procent ved udbetaling af de små pensioner som et engangsbeløb til medlemmer, der selv har stået for den sidste del af indbetalingen. Frem til 2014 lå beskatningen ved denne type udbetalinger blot på 40 procent.

 

En sejr for opsparerne
Industriens Pension var uenig i SKATs skærpede praksis og indbragte sagen for Landsskatteretten, der nu har givet pensionsselskabet fuldt medhold.

”Afgørelsen er en stor sejr for opsparere med små pensioner. Vi har opfattet det som dybt urimeligt, at en del af disse medlemmer, som i forvejen kan se frem til en relativt lille indtægt som pensionister, blev underlagt særligt strikse regler fra SKAT. Jeg er rigtig glad for, at vi har kørt sagen,” siger bestyrelsesformand i Industriens Pension, Mads Andersen.

 

Kan få betydning i hele branchen
Sagen vedrører udelukkende medlemmer, der i en periode selv har stået for indbetalingen på deres pensionsordning. Det kan fx være medlemmer, der er blevet arbejdsløse eller syge i en periode, men ønsker at forsætte i pensionsordningen og dermed beholde deres forsikringsdækninger.

Øvrige medlemmer med små pensioner har hele tiden haft mulighed for at få opsparingen udbetalt som et engangsbeløb til 40 procent, når de kommer i pensionsalderen.

SKAT har valgt ikke at anke sagen til domstolene, og kendelsen i Landsskatteretten er dermed principiel og kan også få betydning for danskere med små opsparinger i andre pensionsselskaber.

 

Læs mere om sagen her: https://www.industrienspension.dk/da/OmIp/Nyheder/Nyheder-2018/SkattesagSmaaPensionerMasser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt