Nyheder
Lad os skabe nye jobs på en retfærdig måde
<p>"I den kommende tid skal vi gøre alt, hvad vi kan, for at skabe nye jobs til de mange ledige. I 3F mener vi, at det blandt andet skal gøres ved at give de ledige en økonomisk håndsrækning oven i dagpengene."</p>
<p> </p>

Fælles debatindlæg af: Jane Møller, formand for 3F Slagelse, Allan Andersen, formand for 3F Holbæk-Odsherred, Ole Holtse Olsen, formand for 3F Roskildeegnen, Flemming Lassen, formand for 3F Kalundborg, Jonas Burmeister, formand for 3F Midt & Østsjælland, Kim Neve, formand for 3F Køge Bugt, Heidi Slesvig, formand for 3F Storebælt, Kim René Rozalski, formand for 3F Sydsjælland og Steffen Rasmussen, formand for 3F Lolland.

Bragt i Nordvestnyt

Tusindvis af lønmodtagere er blevet ledige som følge af coronakrisen. Her på Sjælland er ledigheden steget med knap 38 procent på et par måneder, og vi har nu godt 23.000 ledige i vores region.

I den kommende tid skal vi gøre alt, hvad vi kan, for at skabe nye jobs til de mange ledige. I 3F mener vi, at det blandt andet skal gøres ved at give de ledige en økonomisk håndsrækning oven i dagpengene.

Tusindvis af lønmodtager-familier har måttet vinke farvel til deres normale lønindkomst for i stedet at skulle leve af dagpenge. Familierne har ikke haft råd til at gå på indkøb som tidligere. Mange frygter faktisk, at de må gå fra hus og hjem.

Hvis vi giver de ledige en økonomisk håndsrækning, vil de igen kunne øge deres forbrug og sætte vækst og jobskabelse i gang. Det er langt mere effektivt end at sænke skatten eller halvere momsen, som borgerlige politikere og erhvervsorganisationer har bragt til torvs.

Overvismand og økonomiprofessor Carl-Johan Dalgaard har adskillige gange i pressen understreget, at den bedste vej til en ny dansk jobfest er at give en økonomisk indsprøjtning til de lavest lønnede – hvilket jo i høj grad er folk på dagpenge. En økonomisk håndsrækning til de fattigste er effektiv, fordi det lynhurtigt forplanter sig i forbrug og dermed nye jobs.

Vi synes, at politikerne skal lytte til overvismanden. Det nytter ikke noget at give de velhavende flere skattelettelser, fordi de blot vil bruge det som ekstra opsparing. En momsnedsættelse er heller ikke effektiv til at skabe jobs. Det vil kun resultere i hamstring og forskydning af forbruget, som vi så det i 1970’erne.

En økonomisk håndsrækning til de ledige vil være både rimelig og retfærdig. Regeringen har gjort det supergodt med at holde hånden under virksomheder og arbejdspladser de seneste måneder. Men nu må tiden være kommet til at holde hånden under de lønmodtagere, der helt uden skyld har mistet deres job under corona-krisen.

En økonomisk håndsrækning til de ledige vil skabe nye jobs uden at øge den økonomiske ulighed i vores samfund. Nu må det være lønmodtagernes tur til at få gavn af regeringens hjælpepakker.Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt