Nyheder
Nu kan alle optjene ret til dagpenge
<p>Alle, der kommer til Danmark for at arbejde, kan igen optjene ret til dagpenge. Opholdskravet er fjernet fra den 1. februar.</p>

Opholdskravet for ret til dagpenge har fået danskere til at melde sig ud af a-kassen og er dermed med til at svække dagpengesystemet. Derfor har et progressivt flertal i Folketinget i januar vedtaget et lovforslag, der afskaffer opholdskravet.

Kravet betød, at man kun kunne få dagpenge, hvis man havde opholdt sig i Danmark, i et andet EU/EØS-land eller Schweiz i syv år inden for de seneste 12 år. 

I 3F Midt og Østsjælland er vi glade for, at opholdskravet nu er væk.

- Vi har hele tiden haft et ønske om at få kravet fjernet. Det er urimeligt, at der skal være personer, som arbejder på det danske arbejdsmarked på lige vilkår med alle andre, som ikke kan få dagpenge, erklærer formand Jonas Burmeister.

Vi har hjulpet

I 3F Midt og Østsjælland har vi holdt øje med de medlemmer, som ikke længere kunne få dagpenge. 

- Vi har hjulpet medlemmer, som pludselig ikke kunne få dagpenge. Efter opholdskravet er fjernet, har vi taget fat i disse personer. Vi har gjort dem opmærksomme på, at de har mulighed for at genindtræde i a-kassen på samme vilkår som før, hvis de betaler for perioden fra de blev udmeldt og frem til nu, fortæller Jonas Burmeister.Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt