Nyheder
Store gevinster på din pension i 2020 På trods af corona-krise, er 3F'ernes pensionsopsparinger i snit steget med 70.000-90.000 kroner i det seneste år, når man medtager både afkast og indbetalinger.

3F'ernes pensionsopsparinger er i snit steget med 70.000-90.000 kroner i det seneste år, når man medtager både afkast og indbetalinger. Det viser nye tal fra Pensiondanmark og Industriens Pension.

Selvom de fleste forventede et katastrofalt 2020 med corona-krise og økonomisk usikkerhed, har både Pensiondanmark og Industriens Pension opnået pæne overskud på pensionsopsparingerne i år.

Et typisk aktivt medlem på 55 år med pension i Pensiondanmark eller Industriens Pension har i 2020 fået 70.000-90.000 kroner ekstra ind på pensionskontoen, viser nye tal fra de to pensionskasser.

Omregnet til procent svarer det til, at et typisk medlems opsparing er steget med 10-15 procent, når man medtager både indbetalinger og afkast. Dermed er 3F’ernes pensionsopsparinger kommet godt ud af det forgangne år.

”På trods af corona-krisen blev 2020 et rigtigt godt investeringsår for Pensiondanmarks medlemmer. For et typisk medlem hos os betyder det, at pensionskontoen er vokset med i alt 13 procent,” siger Torben Möger Pedersen, administrerende direktør i Pensiondanmark.

Hurtigt comeback i dramatisk år.

Samme budskab lyder fra Laila Mortensen, der er administrerende direktør i Industriens Pension.

”Det har været et dramatisk år på de finansielle markeder med markant større udsving undervejs end normalt på grund af covid-19. Men vi kom hurtigere tilbage, end de fleste turde håbe på i foråret, og året sluttede godt af med betydelige stigninger,” siger hun.

Ser man alene på afkastet for de to pensionskasser, som flest 3F’ere har deres pensionsopsparing hos, er tallene også ganske gode. De fleste medlemmer hos PensionDanmark og Industriens Pension fik således et investeringsafkast mellem 3,5 procent og 8 procent i 2020 afhængigt af deres alder. Begge pensionskasser ligger historisk i toppen, når det kommer til afkast til deres medlemmer.

”Det er måske overraskende for mange, at det hele endte med fornuftige afkast i et meget specielt og udfordrende år, som det vi lige har været igennem,” siger Laila Mortensen.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt