Nyheder
Formanden har ordet: Vi skal have flere kloge hænder og hoveder i fremtiden
<span style="color: #444444; background-color: #fbfbfb;">Tallene taler deres tydelige sprog. Fremskrivningen fra landets økonomer viser, at vi i år 2025 kommer til at mangle omkring 70.000 faglærte. Det er en kæmpe udfordring, som vi forhåbentligt med en ny socialdemokratisk ledet regering vil finde svar på.</span>
<br />

Det bliver den nye socialdemokratiske beskæftigelsesminister, Peter Hummelgaard, der skal sidde for bordenden, i forhandlingerne med bl.a. fagbevægelsen og arbejdsgiverne, når løsningerne skal findes.

Og det første sværdslag vi skal vinde, er at sikre, at dansk arbejdskraft kommer før udenlandsk arbejdskraft. Manglen på murere, tømrere og rengøringsassistenter, skal ikke løses ved import af arbejdskraft, men ved uddannelse af mere arbejdskraft i Danmark.

Og her starter det med vores uddannelsessystem, som i al for mange år har sejlet, når det kommer til de faglærte uddannelser.

Aldrig før har så få unge i en generation som i disse år fravalgt de faglærte uddannelser. Årsagerne til det er mange: vedvarende besparelser på erhvervsuddannelserne, uddannelsessnobberi, den forhøjede pensionsalder, usikre delepraktikker, men den mest tungtvejende grund er nok lærepladsmanglen. Når man kan se, at 12.000 unge mangler en læreplads, så er det ikke attraktivt at have udsigt til at bliver nummer 12.001 i lærepladskøen.

Så hvis vi skal vende udviklingen, så skal vi investere i uddannelse og ikke konsekvent svinge sparekniven fra politisk hånd af.

Hvis vi starter her, så har vi fundet en del af løsningen.

I 3F Midt & Østsjælland er vi klar til at finde solide løsninger på fremtidens faglærte arbejdskraft. Ét krav er dog ufravigeligt: arbejde i Danmark skal udføres på danske løn- og arbejdsvilkår


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt