Vikarer for nedadgående

Brugen af vikarer i industrien går den rigtige vej: Nedad!

Flere og flere inden for transport og gods i vores område benytter sig af vikarer. På industriens område var vikarer tidligere et stort problem, men her går det den rigtige vej: Nedad. Det fortæller Michael Sigil, faglig medarbejder på industriens område:

- Igennem de seneste år har vi på industriens område valgt at rejse alle de sager, vi har fået om vikarbureauer. Derfor har de efterhånden alle sammen valgt at tiltræde en overenskomst. De orkede ikke alle de sager, forklarer han. På den baggrund konkluderer han, at det på industriens område går den rigtige vej.

TO-TRE ÅRS VIKARJOB

 I dag er vikarer på industriens område sikret løn- og arbejdsvilkår på samme niveau som fastansatte.

- Men vi ser selvfølgelig hellere, at virksomhederne ansætter medarbejdere på ordinære vilkår, slår Michael Sigil fast.

- Vi ser indimellem vikarer gå både to og tre år på en virksomhed. Når de har været der så længe, så betragter hverken de eller kollegerne dem som vikarer, siger han. Men det er de jo. Her kunne det klæde virksomhederne at ændre deres status.

- Fordelen ved vikarer er jo, at virksomheden fra den ene dag til den anden kan bede dem blive hjemme. Men det kan man faktisk også ifølge overenskomsten de første ni måneder. Og ved at ansætte på ordinære vilkår sparer virksomhederne de 20-25 procents salær til bureauet, pointerer Michael Sigil.

EN JUNGLE

 Det ærgrer Berit Sejberg, faglig inden for transport, at vikarerne og andre med alternative ”ansættelsesformer” finder vej til transport og gods: - Vikarer og arme- og ben-firmaer er med til at splitte en masse, gode ting. Man byder for billigt ind. Pludselig ligger der små selvstændige vognmænd på vejene, som i virkeligheden arbejder for en anden vognmand. Det er en jungle, siger hun. Der findes også en overenskomst for vikarer inden for transport. Berit Sejberg arbejder på højtryk for at organisere flere virksomheder på området.

 

Er det OK, at firmaerne bruger vikarer?

- Vi synes ikke, det er godt, hvis en meget stor procentdel af medarbejderne i virksomhederne er vikarer. Under alle omstændigheder skal vikarbureauet være dækket af en overenskomst. At få et job som vikar kan være ok, når man er blevet ledig. Så vikarbureauerne kan være gode i og med, at de giver noget fleksibilitet. Men som udgangspunkt foretrækker vi, at man arbejder på ordinære vilkår, siger afdelingsformand Per Thomsen.

ARBEJDER DU SOM VIKAR?

- Så kig ind i afdelingen. Vi hjælper dig bl.a. med at tjekke, at du får den rigtige løn.

OBS! FASTANSATTES GODER ER BEDRE

Selv om du som vikar får samme løn som fastansatte, kan der være både direkte og indirekte goder, du går glip af. Som fastansat får man typisk:

• Efteruddannelse

• Længere opsigelsesvarsel

• Lettere og billigere adgang til banklån

.

Menu