Nyheder
Ledige på skolebænken

Ledige på skolebænken hos 3F Midtfjord: Hårdt, men udbytterigt


3F Midtfjord afslutter inden længe kursus nummer fem i prøveforberedende FVU dansk, IT og jobsøgning for deres ledige medlemmer.


- Det var med spænding vi fik strikket kurserne sammen, men vi kan i dag konstatere, at dette tilbud er en stor succes, fortæller A-kasseleder Brian Bertelsen, 3F Midtfjord. Deltagerne styrker deres danskkundskaber bl.a. ved at arbejde med IT og jobsøgning. Vi har et rigtig godt samarbejde med AOF i nordjylland og har kun ros til deres dygtige underviser Peter Gregersen. For vore medlemmer er kurset en løftestand for job og/eller uddannelse.


 


Selv om det er hårdt at komme på skolebænken igen efter mange år sætter deltagerne pris på kurset, der afvikles fire dage om ugen i fire uger. Det viser følgende udtalelser:

Susanne Nielsen, Vegger

Jeg var på forhånd skeptisk. Men jeg må sige, at min skepsis blev gjort til skamme. jeg er blevet bedre til at skrive ansøgninger og er glad for at få gode fif fra mine medkursister.

Janne Langgaard, Hornum

Dette kursus har forbedret kvaliteten af mine ansøgninger og udformingen af mit CV. Det er sjovt at få danskundervisningen på denne måde.

Hanne Kristensen, Aalestrup

Jeg har lært at sætte ansøgninger og CV op på en ny og spændende måde. Det er godt at se, hvordan andre gør det. Endvidere er det godt at stifte bekendtskab med danskundervisning igen.

Gitte Pedersen, Nørager

Jeg er ikke stærk på computer. Ja, når sandheden skal frem, må jeg sige, at jeg er på helt bar bund. Derfor er jeg glad for, a jeg via danskundervisningen får kendskab til grundlæggende computerviden. Det er et stort plus at møde en masse dejlige mennesker, der er i samme båd som jeg.

Ole Strauss, Aalestrup

Fra at være en analfabet på tekstbehandlingsområdet er jeg blevet meget bedre til at kopiere og indsætte. Det er en god evne at have, når jeg laver ansøgninger og CV. Desuden betyder det meget, at vi er et godt hold, som har det fint socialt.

Eva Brøndum, Støvring

Jeg troede, at jeg kunne alt med dansk og IT, men det viser sig, at jeg godt kan bruge fif og input fra andre. Sådan er det, når der er gået 20 år, siden mine danskkundskaber blev ajourført sidst. Modellen med fire dages undervisning i kursusugerne bidrager til, at vi får et bedre sammenhold i gruppen.

Bendt Jørgensen, Rørbæk

Som selvlært inden for EDB-området er jeg glad for, at jeg er blevet bedre til at vedhæfte filer. Det er en stor fordel, at sammenholdet på holdet er i orden, da den sociale side også er af stor betydning.

Mogens Berger, Aars

Min største interesse knytter sig til IT-delen. Derfor er jeg glad for, at vi bruger IT til at lære dansk og til at udforme bedre ansøgninger og CV. Min barndoms danskundervisning var ikke nogen god oplevelse. Sammenholdet er fremragende.

Jesper Haugaard, Løgstør

Det er skønt at lære noget nyt. Til gengæld er det hårdt at komme på skolebænken igen. Det er ikke så lidt af en udfordring. Børnene er flyttet hjemmefra og kan ikke altid stå parat til at hjælpe med IT. Jeg er meget glad for at gå på dette 3F-kursus, også fordi vi kommer godt ud af det med hinanden.

Brian Sørensen, Gedsted

Godt at der er så mange på holdet, som kan hjælpe een på rette spor med PC'en - hvis man er havnet det forkerte sted. Det er nemlig første gang jeg prøver et sådant udyr.

Torben Sørensen, Bislev

Vi får flere v ærktøjer inden for IT, f.eks. at have flere programmer åbne samtidig og at kunne flytte rundt med de forskellige afsnit. På holdet er der gode kursister at være sammen med.

Underviser Peter Gregersen, AOF Nordjylland fremhæver, at undervisningen tager afsæt i de 4 forskellige FVU dansk trin, således at den enkelte deltager får størst muligt udbytte af undervisningen. Deltagerne kan gå op til en skriftlig prøve og få bevis på, at de har bestået FVU-dansk.

De fem kurser er afviklet hos 3F Midtfjord i Aars (fire hold) og i Løgstør (et hold).

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt