Nyheder
Ledighed fordoblet
<h1>
</h1>
<h1>Den lokale ledighed er fordoblet, og det kniber med byggetilladelser</h1>
<p>3F Midtfjord må konstatere, at Coronavirussen i Vesthimmerland og Han Herred ligesom andre steder landet over har lagt en dæmper på beskæftigelsen. Nu hvor afdelingens hverdag nærmer sig tiden før krisen, kan vi konstatere at ledigheden er 8%.</p>
<p> </p>

- Dermed er den dobbelt så høj som på samme tidspunkt for et år siden, oplyser næstformand Lindy Mortensen. Trods statens hjælpepakker samt den kendsgerning, at mange af egnens virksomheder har kørt uændret videre i Coronaperioden, kan det ikke undgås at påvirke ledigheden. Til gengæld kan vi glæde os over, at vi ikke er nær så hårdt ramt på ledigheden som mange af vore kolleger, hvoraf flere har haft en fordobling af ledigheden, f.eks. fra 10 til 20%.

De 290 eller 8,67% af medlemmerne som er ledige, har taget godt imod tilbuddet om at blive fritaget for det faglige forbundskontingent i en periode. Fritagelsen gælder den faglige del af kontingentet, mens der skal betales normalt bidrag til A-kassen.

Byggetilladelserne lader vente på sig

Byggeområdet har ikke været så hårdt ramt, fortæller næstformand Alex Pedersen.

- Dog lider byggeriet under, at kommunerne i vores område er håbløst bagud med byggesagsbehandlinger, fastslår Alex. Det er vort håb, at dette problem bliver løst, så forsinkede byggetilladelser ikke sætter en prop i hullet - for en ellers positiv udvikling.

Restriktionerne i forbindelse med krisen betød for øvrigt, at 3F Midtfjord måtte udsætte sin generalforsamling på Pavillon Christiansminde i Løgstør.
Generalforsamlingen var berammet til tirsdag den 24. marts 2020, men er nu flyttet til efter sommerferien

torsdag d. 3. september på Pavillon Christiansminde

 

 


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt