Nyheder
Murerarbejdsmand fik hjælp af 3F
<h1>Murerarbejdsmand fik hjælp af 3F Midtfjord, da det kneb</h1>
<p>Den 62-årige murerarbejdsmand Lau Falk fra Gøttrup ved Fjerritslev, priser sig lykkelig over, at 3F Midtfjord hjalp ham gennem med en seniorpension fra 1. juni i år.</p>
<h1></h1>
<p> </p>

- Efter mere end 40 års arbejde som murerarbejdsmand blev jeg den 13. august 2019 sygemeldt på grund af nedsat pumpefunktion i hjertet, for tæller Lau Falk. Heldigvis stod de knalddygtige medarbejdere hos 3F Midtfjord parat til at hjælpe mig. Socialrådgiver Lars Hvilsted og næstformand Lindy Mortensen, begge 3F Midtfjord, deltog f.eks. som bisiddere hos Jobcentret i Brovst.

Takket være deres vedholdende indsats lykkedes det at få seniorpensionen i hus.

Var blandt de første 12, som fik den nye seniorpension

Derved blev Lau Falk sparet for en tur i den bureaukratiske trædemølle og kunne som én blandt de første 12 3F Midtfjord-medlemmer få del i den seniorpension, der blev indført pr. 1. januar 2020.

- Jeg har lært alt om, hvor meget det betyder at have erfarne fagforeningsfolk med på sidelinien i en sådan situation. Min sygdom gør mig uarbejdsdygtig.
Desværre kan jeg ikke løfte mursten, som jeg ellers har gjort hele mit liv. Derfor sagde lægerne til mig, at jeg lige så godt kunne overlade min plads i sjakket til en anden. Den meddelelse måtte jeg lige synke et par gange. Men det er jo rigtig nok, at min nedsatte hjertefunktion stiller sig i vejen for, at jeg kan foretage mig fysisk arbejde.

Lau Falk er lykkelig for hjælpen fra 3F Midtfjord. 
- Jeg synes, at mange andre - og her i blandt ikke mindst de unge - bør sikre sig højt kvalificeret bistand, ved at være medlem af en rigtig fagforening. Hjælpen herfra er guld værd, når man sidder over for en mere eller mindre vrangvillig sagsbehandler fra det offentlige. Husk på at sikre dig hjælp fra din fagforening, før du sidder i saksen, råder murerarbejdsmanden fra Gøttrup.

Lau har arbejdet som murerarbejdsmand i Fjerritslev, Løgstør og Aalborg siden først i 1980'erne. Han var i flere år bestyrelsesmedlem i daværende SiD Fjerritslev og herefter SiD Midtfjord.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt