Nyheder
Organiseret Byggeri maj 2018
<h3>Besøg på 38 byggepladser viste, at det kniber med akkordarbejde</h3>
<p>Arbejde på akkord og regelmæssige lønforhandlinger var et af hovedemnerne, da 3F Midtfjord som led i kampagnen "Organiseret Byggeri" onsdag aflagde besøg på 38 byggepladser i Vesthimmerland og Han Herred. Kampagnen afslørede, at det står skralt til med at arbejde på akkord, og at de lokale og individuelle løndrøftelser mange steder ikke prioriteres særligt højt.</p>
<p> </p>

Disse kendsgerninger kom bag på de 12 nordjyske 3F'ere med næstformand Alex Pedersen, 3F Midtfjord i spidsen.

- Akkorden er nemlig et godt redskab til at optimere indsatsen både for vore medlemmer som arbejdstagere og for virksomhedernes indehavere, understreger Alex. Derfor er akkordarbejde foredelagtigt for begge parter, og vi opfordrede til at skele til gode erfaringer, hvor man har anvendt akkorden. Endvidere kan der med fordel rettes op på forhandlingerne om løn, hvor det var overraskende, at så mange medarbejdere ikke havde forhandlet løn inden for et længere tidsrum.

"Organiseret Byggeri" aflagde besøg på byggepladser i Nibe, Aars, Farsø, Fjerritslev, Hobro og Arden.

Besøg på omfartsvej ved Aars og projekt med 18 boliger i Farsø

Blandt byggepladserne som fik besøg, var den nye omfartsvej ved Aars.
19-årige Rasmus Christensen, Vegger er glad for at arbejde hos entreprenørfirmaet Gunnar Nielsen A/S, Aars.

- Det er et spændende job, hvor man yder sin lille del til den flotte omfartsvej, siger Rasmus. Jeg kunne godt tænke mig at lære mere om anlægsarbejder og vil gerne have uddannelse som struktør på området.

Også hans 49-årige kollega Jimmi Grønhøj Nielsen, Solbjerg ved Terndrup er godt tilfreds med sit arbejde hos Aars-entreprenørfirmaet og med medlemsskabet af 3F.

- Det er en god sikkerhed at have en rigtig fagforening som 3F i ryggen, hvis der opstår problemer, man bliver ramt af arbejdsskade eller skal have et par gode råd. Som medlem er der altid hjælp at hente næsten uanset hvad. Det kan godt være, at det koster lidt mere at være medlem end hos en gul fagforening, men så stiller 3F gratis hjælp og ekspertise til, når der er behov herfor, pointerer Jimmi.

Også medarbejderne på et boligprojekt i Farsø var godt tilfredse med arbejdsforholdene hos deres arbejdsgiver - Byggefirmaet Knudsgaard, Skive. Firmaet er langt fremme med opførelse af 18 lejeboliger for Bent Højrup Jensen, Farsø.

- Jeg har haft godt udbytte af at arbejde på akkord og kan kun anbefale det til mine kolleger, siger lærling Nicolai Bak Larsen, Skive. 

Som led i kampagnen på byggepladserne mødte 3F'erne 108 medlemmer og 11 mestre

- Af de medarbejdere vi mødte er 72,7% organiseret i en fagforening. Der hvor det kniber mest med organiseringen, er hos udenlandske håndværkere, hvor over 20% ikke er organiseret. Det er naturligvis et problem, som vi vil gøre noget ved, da det er et must på det danske arbejdsmarked, at løn- og arbejdsforhold skal være i orden og ens for alle - ifølge overenskomsten, fastslår Alex Pedersen.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt