Nyheder
Stigning i ledighed på grund af Covid19 Stigning i ledighed på 45,3 pct. rammer hårdt hos medlemmer af 3F Midtfjord

Selv om samfundet næsten er lukket ned, er telefonerne på det nærmeste rødglødende hos 3F Midtfjord. Nedlukningen manifesterer sig i en voldsom stigning på 45,3 procent i afdelingens antal ledige de første 14 dage af Corona-krisen. Ledigheden omfatter knap ti procent af medlemmerne. I de to første uger af krisen har 103 ekstra meldt sig ledige i A-kassen hos 3F Midtfjord, og på an almindelig dag i sidste uge modtog 3F Midtfjord over 100 telefonopkald og henvendelser pr. mail.

- Det oplyser næstformand Lindy Mortensen, 3F Midtfjord. De 103 nye ledige lønmodtagere mister både deres job og går væsentlig ned i løn under Corona-krisen.
De bør efter næstformandens opfattelse have samme beskyttelse som selvstændige, der mister deres indtægtsgrundlag.

Ønsker ligestilling af ledige lønmodtagere og selvstændige

- De selvstændige kan få en understøttelse på op til 23.000 kr. om måneden. Det er ret og rimeligt, - men det er unfair, at forsikrede lønmodtagere kan få maksimalt omkring 19.000 kr. Derfor bør der indføres et Corona-tillæg på op til 5.000 kr. om måneden, så almindelige lønmodtagere ikke stilles dårligere end ikke-forsikrede selvstændige, pointerer næstformand Lindy Mortensen. Hverken lønmodtagere eller selvstændige er skyld i Corona-krisen. Derfor er der god grund til at sikre et ens livsgrundlag for alle under krisen. Det vil medvirke til at opretholde efterspørgslen i samfundet, så den økonomiske krise ikke trækker ud. Vi skal stå sammen og vise samfundssind. Derfor vil det være både ret og rimeligt at indføre et Corona-tillæg, som holder hånden under de ledige lønmodtagere.

3F Midtfjords medarbejdere arbejder hjemmefra. Dog passer to medarbejdere hver dag omstillingen på 3F Midtfjords kontorer i henholdsvis Løgstør og Aars. Herfra videreekspederes henvendelser til medarbejdere med ekspertise inden for de forskellige områder som administrative spørgsmål, faglige spørgsmål og A-kasseområdet.

- Vores medlemmer søger oplysning om, hvordan de skal forholde sig. Det gælder, hvad enten de er sendt hjem med normal løn - støttet af tilskudsordningen vedtaget i trepartsdrøftelserne - eller de er blevet fyret af deres arbejdsgiver, oplyser næstformanden. Antallet af hjemsendelse med løn eller direkte fyringer er næsten hip som hap. Fordelen ved at sende medarbejderne hjem med løn er, at virksomhederne i så fald råder over medarbejdernes ekspertise og hurtigt kan komme i gang igen, når krisen – forhåbentlig inden længe – letter, understreger Lindy Mortensen.

Anbefaler at stemme ja ved urafstemningen

Oven i aktiviteten som følge af Corona-krisen er overenskomsten inden for Industri, Bygge-Anlæg, Transport, Privat Service, Hotel-og Restaurationsområdet samt Det Grønne område sendt til urafstemning blandt medlemmerne.

- Afdelingens daglig ledelse anbefaler, at medlemmerne stemmer ja til overenskomstforslaget, fordi langt de fleste resultater er fornuftige og at det – i den nuværende situation – ikke giver mening med en konflikt. Men det er meget vigtigt, at medlemmerne stemmer om den overenskomst, de skal arbejde efter de næste tre år, siger Lindy Mortensen.

Resultatet af urafstemningen offentliggøres fredag den 16. april.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt