Nyheder
Tag en tømreruddannelse
<h3>Lokale tømrere til de unge: TAG EN TØMRERUDDANNELSE</h3>
<p>- Tag en håndværksuddannelse. Det vil være en god investering i din fremtid. Prognoser peger på, at der i 2025 vil mangle 70.000 faglærte i Danmark.</p>
<p>Denne opfordring kommer fra 3F Midtfjords hold for tømrere og bygningssnedkere, som netop har gennemgået akkordkursus i Aars.</p>
<p> </p>

- På akkordkurset lærte deltagerne at prissætte eget arbejde. Akkordarbejdet er til gavn for såvel en fornuftig indtjening for vore medlemmer som for arbejdsgiverne, siger næstformand Alex Pedersen. Kurset som var en stor succes, satte fokus på rationel og effektiv planlægning og samarbejde mellem tømrerne på akkord og arbejdsgiverne.

Kursusdeltagerne ser gode muligheder for de unge i lokalområdet, hvis de tager en tømreruddannelse. 

- Tag en håndværkeruddannelse, gerne som tømrer, opfordrer Helmuth Silberbauer, Støvring. Samfundet har brug for flere håndværkere. Og vi kan jo ikke være akademikere alle sammen.
Helmuth Silberbauer har arbejdet som tømrer siden 1979.

Og Christian Brohus, Mariager, som har arbejdet indenfor faget i 24 år, finder at det er et stort aktiv at have en tømreruddannelse.

- Uddannelsen giver ikke kun kvalifikationer indenfor eget fag, men også på andre områder som er nyttige for en håndværker, understreger Christian. Jeg er glad for at være tømrer, selvom det er spørgsmålet, hvorvidt man kan holde til at have det job en meget lang årrække, i takt med at pensionsalderen hæves.

Også Christoffer S. Pedersen, Nørager, anbefaler tømreruddannelsen. Han har været tømrer i 14 år og gennemførte uddannelsen efter en studentereksamen på Hobro Gymnasium.

- Tømrerfaget er hårdt, men det er et fag med større muligheder end så mange andre uddannelser. Jeg er i al fald glad for at være tømrer og forstår ikke, hvorfor så mange spørger os tømrere om, hvad vi efterfølgende vil være.

Brian Andersen, Aars har arbejdet i tømrerfaget i 15 år.

- Det er et spændende og afvekslende arbejde, hvor man lærer noget nyt hver dag, fortæller Brian. Det er en kæmpe fordel at have en så bred uddannelse. Jeg kan kun anbefale unge at tage en tømreruddannelse.

Micki B. Pedersen, Ravnkilde, har arbejdet som tømrer i 5 måneder.

- Det er godt at få en håndværkeruddannelse efter så mange år på skolebænken, pointerer Micki.

Opmåler Erik Fonnesbæk, Als, som sammen med Alex Pedersen stod i spidsen for akkordkurset, kunne godt ønske sig en mere strømlinet uddannelse i stedet for de korttidskontrakter, der ofte opereres med i dag.

- Det vigtigste er at tage en håndværksmæssig uddannelse. Vi har brug for langt flere tømrere og faguddannede håndværkere, end vi har i dag, fastslår Erik.

 


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt