Kørepenge kan betale fagforeningskontingentet

Ny murersæson er indledt: Husk kørepengene, når du kører langt efter arbejdet

Med udsigt til at skulle køre 60 kilometer fra egen bolig til byggepladsen i Aalborg Øst hver dag i mange måneder skal murerarbejdsmand Lau Falk ikke nyde noget af at ende med skægget i postkassen. Med en kilometersats på 1,93 for kørsel i egen bil løber der en net sum penge ind på kontoen hver måned for dækkenes rullen. Det er kun rimeligt. I sjakket benytter de med få undtagelser egne privatbiler. 

- Jeg er ikke begejstret for firmabiler, slår Lau Falk fast. Det bliver nemt ligesom en busrute. I stedet for at køre den direkte vej, så står den på zig-zag for at samle den ene kollega op efter den anden.

- Så vi skriver det på, vi har krav på, slår han fast. Også murer Ove Jensens sjak er opmærksomme på at skrive de kilometer op, de kører for at komme til og fra arbejde. De regner selv ud, hvad de skal have.

Læs også: Guldåren kan hurtigt være tømt

​Opgivne kørepenge

På vandrørene fra afdelingerne i Aalborg og Aarhus forlyder det, at mange sjak i kriseårene har handlet kørepengene væk for at sikre sig et stykke arbejde.

- Men det er en rigtig dårlig ide. Alle murersvende, der er medlemmer af 3F, har en overenskomstmæssig ret til at få udbetalt kørepenge, slår landsklubbens formand Reidar Kogstad fast.

I mange tilfælde vil man kunne finansiere fagforeningskontingentet alene via den månedlige udbetaling af kørepenge.

Læs også: Stå i en murerafdeling
Menu