Nyheder
Information om overenskomstmæssige rettigheder i GLS-A overenskomsterne i forbindelse med nedlukning af minkindustrien

Information om overenskomstmæssige rettigheder i GLS-A-overenskomsterne i forbindelse med nedlukning af minkindustrien

I forbindelse med den ulykkelige situation omkring nedlukningen af minkindustrien skal vi fra Den Grønne Gruppes side gøre særligt opmærksom på de overenskomstmæssige rettigheder som medlemmer omfattet af gruppens overenskomster med GLS-A, kan gøre brug af ved opsigelse:

Opsigelsesregler

Der henvises til reglerne i Jordbrugsoverenskomstens § 38 og Agroindustrielle overenskomster § 34.

Det skal understreges, at det IKKE er gruppens opfattelse, at dette er en force majeure-situation som kan fritage arbejdsgiverne for deres forpligtelser i forbindelse med opsigelse.

Frihed til vejledning ved opsigelse:

Der gives ret til frihed med løn i op til to timer til at søge vejledning i a-kassen/fagforeningen. Samtalen placeres hurtigst muligt efter opsigelsen under fornødent hensyn til virksomheden driftsmæssige forhold. (Jordbrugsoverenskomsten § 40, Agroindustrielle overenskomster § 36).

Fratrædelsesgodtgørelse:

Til medarbejdere med uafbrudt anciennitet i virksomheden i 3, 6 eller 8, der uden egen skyld bliver opsagt, skal arbejdsgiveren ved medarbejderens fratrædelse betale henholdsvis 1, 2 eller 3 gange en særlig godtgørelse, der udgør kr. 5.000,-. Der henvises desuden til øvrige betingelser for at oppebære godtgørelsen i overenskomsterne (Jordbrugsoverenskomsten § 39, Agroindustrielle overenskomster § 35).


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt