Ledige stillinger
3F søger praktikant til EU-kontoret i Bruxelles
Titel:
3F søger praktikanter til EU-kontoret i Bruxelles til efteråret 2023
Afdeling:
EU-sekretariatet
Ansøgningsfrist:
Søg stillingen
Drømmer du om at arbejde med interessevaretagelse i hjertet af EU? Har du en veludviklet politisk tæft og lyst til at arbejde for lønmodtagernes interesser i EU? Så er stillingen som praktikant på 3F’s EU-kontor i Bruxelles noget for dig. 

I centrum af 3F’s EU-interessevaretagelse 
Med et hav af EU-tiltag der får betydning for 3F-medlemmers dagligdag, reformivrige EU-ledere, et Europa-Parlament og en EU-Kommission med store ambitioner, vil der være nok at tage fat på i arbejdet med at sikre 3F’s interesser helt tæt på beslutningerne i Bruxelles. Du bliver en del af et team på tre og kommer derfor direkte ind i maskinrummet for 3F’s konkrete varetagelse af medlemmernes interesser i EU-systemet. 
 
Arbejdsopgaverne:

EU-kontoret koordinerer og understøtter 3F’s interessevaretagelse i Bruxelles via tæt dialog med Forbundshuset i København, FH`s kontor i Bruxelles, nøglepersoner i EU-Kommissionen, Europa-Parlamentet, den europæiske fagbevægelse og andre relevante organisationer.

Som praktikant får du til opgave at deltage i konferencer, arbejdsmøder, udvalgsmøder i Europa-Parlamentet mv. Derudover får du til opgave at:

 • assistere i arbejdet med at fremme 3F’s dagsordener på EU-området, bl.a. ved indflydelse på de mange EU-initiativer, der påvirker 3F-medlemmers hverdag
 • bidrage med synlighed af 3F’s EU-indsatser overfor medlemmerne
 • følge udviklingen af relevans for 3F i Bruxelles og bidrage til mundtlige og skriftlige rapporteringer til Forbundshuset i København
 • lave research på indspil til EU-politik samt forfatte udkast til indberetninger og rapporter til Forbundshuset
 • andre forefaldende opgaver af faglig og praktisk karakter på kontoret.

Arbejdet sker i tæt samarbejde med kontorets seniorkonsulenter. 

 
Om dig:

Vi forestiller os, at du er studerende på en samfundsvidenskabelig retning eller på et studie med fokus på EU og/eller arbejdsmarkedspolitik – meget gerne på kandidatniveau. At du har gode samarbejdsevner og gode mundtlige og skriftlige formidlingsevner, samt at du:

 • har erfaring fra andet fagligt eller politisk arbejde – enten frivilligt eller ved arbejde i politiske organisationer i Danmark, Bruxelles eller andre relevante steder
 • har en veludviklet politisk forståelse og lyst til at lære om EU og arbejdsmarkedspolitik
 • kan arbejde selvstændigt og ønsker at fremme 3F’s EU-prioriteter, som du kan læse om her
 • har gode sprogkundskaber – som minimum flydende dansk og engelsk i skrift og tale, men også gerne kendskab til andre relevante europæiske sprog
 • kan trives i et team med en til tider hektisk hverdag og evner at holde mange bolde i luften.

Det er en forudsætning, at opholdet er meritgivende og kan indgå som led i din videregående uddannelse. Praktikforløbet er ulønnet, men vi dækker rimelige dokumenterede udgifter til husleje under praktikopholdet i Bruxelles. Derudover ydes der en lejlighedsvis erkendtlighed. Vi lægger vægt på, at du under praktikforløbet tilegner dig kompetencer og praktiske erfaringer, som du ikke ville kunne opnå med et semester på studiet. 

 
Hos os får du: 3F tilbyder faglige udfordringer i et velfungerende samarbejde med kompetente kollegaer, hvor faglig og personlig udvikling, arbejdsglæde og trivsel prioriteres højt. Vi tilbyder en spændende praktikplads, der giver stor indsigt i EU-spørgsmål og i den politiske interessevaretagelse for Danmarks største fagforening med mulighed for at påvirke denne. En arbejdsplads i hjertet af EU-kvarteret i Bruxelles, med udsigt til Europa-Parlamentet og en sjov arbejdsplads med mulighed for stort ansvar og lærerige opgaver. Derudover tilbyder vi indsigt i fagbevægelsens arbejde og organisation på europæisk plan.
Har du spørgsmål til jobbet, kan du kontakte EU-konsulent Caroline Hertel på mail caroline.hertel@3f.dk eller seniorkonsulent Nadia Deis på mail nadia.dejs@3f.dk (tilgængelig fra 15. maj 2023).

Periode
Praktikforløbet foregår i efteråret fra den 28. august 2023 til og med 31. januar 2024. Herunder vil der forud for opstarten i Bruxelles være 1,5 introduktionsdag i Forbundshuset i København hos EU-chef Nadja Abelgren Olsen.
 
Ansøgning: Vi går ind for mangfoldighed og opfordrer alle kvalificerede til at søge stillingen.

Send din ansøgning og CV ved at klikke på ”søg stilling” senest torsdag den 1. juni 2023 kl. 9.00. 
 
Vi forventer at afholde ansættelsessamtaler i uge 23 

Hvis du vil vide mere om 3F som arbejdsplads eller om vores rekrutteringsforløb, kan du klikke her.
 
3F - Fagligt Fælles Forbund er Danmarks stærkeste fællesskab og mest nærværende fagforening med lokalafdelinger i hele landet. Vi arbejder engageret og målrettet med at sikre vores 260.000 medlemmer ordentlige løn- og arbejdsforhold via aftaler med arbejdsgivere og dialog med politiske partier. 
Vi har medlemmet i fokus i alt hvad vi laver. Vi udvikler vores ledelse, styring og samarbejde for at blive en endnu mere effektiv og sammenhængende organisation til gavn for vores medlemmer.
Læs mere om os på www.3f.dk.
 
Søg stillingen

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
 • Rabat på dine forsikringer
 • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
 • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt