Efterlønsbidraget kan udbetales i første halvår af 2018

Snart får medlemmer af efterlønsordningen igen muligheden for at opsige deres tilslutning til ordningen. Det er vigtigt at forholde sig til konsekvenserne, hvis man overvejer at få udbetalt de penge, man har i efterlønsordningen.

Hvis du er med i efterlønsordningen har du fra 1. januar til og med 30. juni 2018 mulighed for at få det samlede efterlønsbidrag udbetalt og dermed træde helt ud af efterlønsordningen.

I den forbindelse har Eva Obdrup, forretningsfører i 3F's a-kasse et budskab til dig, hvis du overvejer at stoppe med efterlønsordningen.

Medlemmer bør overveje grundigt, hvad det er for et valg, de står overfor. Der er ingen fortrydelsesret, og man mister en række rettigheder.

Se Eva Obdrups budskab på 3F's facebookside.

Hvis du har penge i efterlønsordningen og er i tvivl, så kontakt gerne din lokale 3F-akasse, før du træffer din beslutning.  

Læs også Evas blog på Fagbladet 3F

Herunder kan du læse tre helt forskellige eksempler på de overvejelser, man bør gøre sig, før beslutningen om efterlønsbidraget træffes.    

efterlønsbidrag   

efterlønsbidrag 

efterlønsbidrag

Læs mere på vores tema om efterløn - med blandt andet 10 spørgsmål og svar om efterlønsbidraget.

* Det er forudsat, at halvdelen af pensionspengene er livsvarig opsparing, og den anden halvdel er ratepension. Herefter er der foretaget modregning i den højeste efterløn før skat på 220.800 kr. årligt for Ullas vedkommende og for Bents vedkommende i den lave efterløn på 91%, fordi han på efterløn hurtigt.

Alle beløb er før skat og afrundet til hele hundrede.

Menu