Nyheder
Jensens Bøfhus - giv de unge deres overenskomst tilbage!

Midt under Corona-krisen i foråret, kun dage efter Mette Frederiksen havde lukket alle restauranter i Danmark og de ansatte var sendt hjem, gennemførte Jensens Bøfhus A/S en lockout over for medarbejderne. 

   Lockouten fjernede overenskomsten for ca. 750 unge – fortrinsvist kvinder - og fyrede samtidigt alle medarbejdere, der var medlem af fagforeningen 3F. I dag har Jensens Bøfhus, Rådhusstræde 3-5 i Randers, derfor ingen overenskomst. 

 

Jensens Bøfhus A/S krævede op til lockouten, at restauranternes tjenere – primært unge kvinder – skulle gå 20 kroner i timen ned i løn. Det svarer til 3200 kroner om måneden for en fuldtidsansat. 

   Det var et helt vildt krav og det havde intet med Corona at gøre, da kravet blev fremsat tilbage i 2019. 

   Det er uhørt, at en stor restaurantkæde som Jensens Bøfhus A/S, der i pressen gjorde et stort nummer ud af, at nu gav kæden overskud og som ejes af nogle af Danmarks rigeste mænd kræver, at de unge tjenere skal ligge 20 kroner under minimallønnen på området. Det hører ingen steder hjemme. 

 

Da overenskomsten forsvandt fjernede man samtidig de unges kollektive regler om: Arbejdstid og pauser, overarbejdsbetaling, genetillæg ved aften/weekend arbejde, løn under sygdom, ret til fri ved barns første sygedag, løn under barsel, frihed eller betaling på helligdage, den 6. ferieuge, pension, opsigelsesvarsler, forbud mod usaglige opsigelser, ret til uddannelse og meget mere.

 

Vi fastholder, at de ansatte  hos Jensens Bøfhus A/S har ret til overenskomst på lige fod med andre store restaurantkæder som bl.a. Flammen, Bones, McDonalds og Burger King. Indholdet i overenskomsterne på restaurationsområdet er aftalt mellem arbejdsgiverforeningen HORESTA og 3F. 

 Hvis Jensens Bøfhus A/S mener overenskomsten har et forkert indhold og ønsker en billigere overenskomst må de tage denne diskussion med HORESTA.

 

Som en del af aftalen på det danske arbejdsmarked må 3F selvfølgelig ikke give en enkelt arbejdsgiver en billigere overenskomst, end hvad gælder for andre arbejdsgivere. Dette gælder naturligvis også for Jensens Bøfhus A/S.

   Hvis 3F indgik en sådan billigere overenskomst ville vi af HORESTA og Arbejdsretten blive pålagt, straks at skulle opsige den samt betale en meget stor bod for overenskomstbrud. 

   Dette ønsker 3F naturligvis ikke, og det burde også være nemt at forstå  for Jensens Bøfhus A/S, hvor 3 af ejerne i øvrigt er milliardærer og på listen over landets 100 rigeste personer. Så helt uvidende kan de vel ikke være !

 

3F Randers deltager sammen med øvrige 3F afdelinger og 3F forbund derfor i kampen for at sikre en overenskomst for de ansatte på Jensens Bøfhus A/S – det skylder vi dem.

   Og det skylder vi vores børn og børnebørn, som enten i dag eller i fremtiden skal arbejde der. 

Og vi er glade for de mange positive tilkendelser fra 3F medlemmer og andre om, at de er enige i dette krav. 

 

Og som mange har sagt: ”Vi spiser først på Jensens Bøfhus igen, når de lever op til deres samfundsansvar”

 

 

 

 

 

 


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt