Nyheder
Martin fik hjælp fra 3F Randers Martin Andersen endte med hjælp fra 3F Randers at få sine sygedagpenge tilbage. Men først efter et langvarigt forløb, hvor han skulle gå i mange måneder uden nogen form for indtægt.

Martin Andersen var i 2022 i lære som tømrer, da han pludselig blev syg. Sygdommen var desværre så indgribende, at Martin måtte stoppe sin uddannelse og sygemelde sig på fuld tid. På det tidspunkt var han tilknyttet Jobcenter Randers' sygedagpengeafdeling.

”Det kræver i den grad et godt helbred at være syg. Kravene til sygemeldte med mange møder, deadlines og en skepsis over om man nu også reelt er syg, påvirker en psykisk.

Samtidig går man konstant med en angst for, at de lukker for ens forsørgelse og at man pludselig står uden penge” fortæller Martin Andersen.

Og det var så lige, hvad der skete for ham.

Den 3. januar 2023 modtog Martin et brev i sin E-boks, hvor Randers Kommune meddelte ham, at de stoppede hans sygedagpenge, da de ikke mente han havde medvirket til sin sag. Martin henvendte sig efterfølgende til 3Fs socialteam, der var helt uenige i afgørelsen, hvorefter den blev påklaget.

”Det er klart, at det føles som en ordentlig spand kold vand i hovedet, når man får et sådant brev. Hvorefter man bliver usikker på, hvordan man nu skal klare sig igennem den næste tid uden penge” siger Martin Andersen, der på dette tidspunkt netop havde købt et lille hus.

Randers Kommune fastholdt dog deres afgørelse på trods af klagen fra 3F, og klagen blev derefter oversendt til Ankestyrelsen, der i første omgang gav Randers Kommune medhold i, at det var OK at lukke for Martins sygedagpenge.

Ankestyrelsens afgørelse var dog behæftet med en række mangler, og de blev derfor anmodet om at genoptage sagen igen. Og den 28. april 2023 hjemviste Ankestyrelsen afgørelsen tilbage til Randers Kommune, da de gav fagforeningen medhold i, at sagen ikke var tilstrækkeligt oplyst, inden man lukkede for Martin Andersens sygedagpenge.

På dette tidspunkt var Martin flyttet ind i sit nye hus og havde skiftet kommune, så det var Norddjurs Kommune, der blev pålagt at indhente de manglende dokumenter, og undersøge om der fortsat var grundlag for at lukke for hans sygedagpenge.

Og efter kort tid skrev Norddjurs Kommune til Martin, at han ville modtage sine sygedagpenge med tilbagevirkende kraft – i alt 74.057,- kr.

”Det var naturligvis en vanvittig hård tid at skulle gå uden indtægt så længe, men jeg er rigtig glad for, at 3F Randers kunne hjælpe mig, så jeg kunne få de penge tilbage, som kommunen havde stoppet på et forkert grundlag.

For almindelige mennesker er man fuldstændig overladt til, at kommunen træffer de rigtige afgørelse. Man kan jo slet ikke gennemskue, om det de siger er rigtigt eller forkert.

Derfor er jeg rigtig glad for, at jeg kunne få hjælp fra min fagforening, og at der her sad mennesker, der kunne fortælle mig, at jeg ikke bare skulle acceptere, at der blev lukket for mine sygedagpenge”, slutter Martin Andersen. 


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt