Nyheder
Tæt på dagpenge-stop?

Bliv på jobnet som ledig


Er du ledig og tæt på at opbruge dagpengene? Nu bliver også januar og februar "død periode" i dagpengesystemet og tæller ikke med til forbrug af dagpenge. Men du skal stå tilmeldt på jobnet.dk som ledig.


Dagpengene kan ikke udløbe fra 1. november sidste år og frem til udgangen af februar i år.

Det er konsekvensen af en aftale, som politikerne indgik kort før juleferien, samtidigt med at de åbnede op for lønkompensation og andre hjælpeordninger igen.

Det betyder, at januar og februar måned bliver “død periode” i dagpengesystemet. Det vil sige, at de to måneder ikke tæller med i forbruget af dagpenge. Reelt giver det to måneders ekstra dagpenge – hvis man er ledig i de måneder. Det gælder alle ledige. 

Oven i det så blev det sidst i oktober aftalt, at alle, der opbruger retten til dagpenge fra 1. november 2020 og ét år frem, har ret til to måneders ekstra dagpenge.

Det er i alt op til fire måneders ekstra dagpenge.

Lov kommer senere

Den nye døde periode er en politisk aftale, der endnu ikke er vedtaget ved lov i folketinget.

- Faktisk regner vi først med, at lovforslaget bliver fremsat omkring 19. januar. Men det vil komme til at gælde for januar og februar, siger a-kassesekretær Thomas Bentsen fra 3F’s a-kasse.

- Så der bliver en sammenhæng mellem den første forlængelse på to måneder og den nye “døde periode” på endnu to måneder, siger han.

Thomas Bentsen understreger, at er man tæt på dagpenge-stop, så er det vigtigt, at man ikke afmelder sig jobnet som ledig.

- Vi kan kun udbetale dagpenge, hvis man er tilmeldt jobnet som ledig. Så det er helt afgørende, at man bliver i systemet lige nu. Ellers kan vi ikke udbetale dagpenge, siger han.

Man kan dog godt miste retten til dagpenge af andre årsager.

Ovenstående artikel er klippet fra Fagbladet.dk og skrevet af Lene Petersen 7. januar 2021

 

Kontakt