Nyheder
Har du den rigtige arving til din pension?Har du styr på, hvem der arver din pension, hvis du dør? Og ved du, hvor meget de efterladte får? Som 3F’er med pension i Industriens Pension eller PensionDanmark kan du let få et overblik.Hvis du og din samlever er blevet skilt eller flyttet fra hinanden, kan du gøre dine efterladte en stor tjeneste ved at tjekke, hvem der står til at arve din pension.

Ved ganske få klik på dit pensionsselskabs hjemmeside kan du sikre, at den rette arving står som såkaldt begunstiget. Hermed kan du sørge for en let og hurtig udbetaling det rigtige sted, hvis du dør. Står din tidligere samlever eller ægtefælle stadig som begunstiget, kan det omvendt give en masse unødvendigt besvær for de efterladte.

Handler om store summer
Som medlem af PensionDanmark eller Industriens Pension har du en dødsfaldsdækning, der sikrer, at dine efterladte som minimum får udbetalt alle de penge, du har sparet op. Samtidig er alle medlemmer sikret et mindstebeløb på typisk 500.000 kr. i PensionDanmark og mellem 300.000 kr. og 1,2 mio. kr. i Industriens Pension. I begge selskaber er det muligt at tilpasse størrelsen af minimumsbeløbene efter egne ønsker.

Sådan gør du
Du kan tjekke, hvem du har indsat som begunstiget på dit pensionsselskabs hjemmeside. Som medlem af PensionDanmark logger du ind med NemID på pension.dk, og hos Industriens Pension logger du ind på industrienspension.dk/Minside. Her kan du nemt ændre, hvem der skal have pengene, når du dør, og du kan selv tilpasse minimumsbeløbene efter behov.

Vidste du at…
… både PensionDanmark og Industriens Pension samarbejder med offentlige myndigheder for at sikre, at dine efterladte får de penge, der har ret til. Begge pensionsselskaber får besked om dødsfald fra CPR-registret og sørger for udbetalingen til de efterladte. Bor du i udlandet, skal dine efterladte dog selv kontakte pensionsselskabet.

Har du ikke indsat en begunstiget, bliver din pension automatisk udbetalt til dine nærmeste pårørende i nævnte rækkefølge:

  • Din ægtefælle
  • Din samlever, hvis I har boet sammen i mindst 2 år, eller I har børn sammen
  • Dine livsarvinger (børn, børnebørn mv.)
  • Arvinger efter dit testamente
  • Dine arvinger efter arveloven.
Kontakt