Nyheder
De toneangivende overenskomster forhandlet på plads

I disse uger går der nærmest ikke en dag, uden at en ny overenskomst inden for vores område falder på plads.

Industri: Her er de toneangivende overenskomster efterhånden faldet på plads, og nu mangler blot medlemmernes afstemning om de enkelte overenskomstforslag, inden man kan tage fat på de lokale lønforhandlinger. De store retningslinjer er, at minimallønnen stiger med 9 kr i timen over de kommende to år, og herudover skal der naturligvis forhandles lokalt.

”Inden for normallønsområdet anbefaler vi, at vi arbejder hen mod en lønstigning på 12 kr i timen over de kommende to år – altså 6 kr pr år. Men det er naturligvis først godkendt, når medlemmerne har stemt om det,” påpeger gruppeformand for Industri Jens Peter Bostrup.

Han fortæller, at man inden for PSHR – Privat Service, Hotel og Restaurant – har lavet et forlig på rengørings-området, hvor normallønnen vil stige med 11,75 kr. over de kommende to år, hvis medlemmerne ellers stemmer forliget igennem.

Byggeri: ”Vi har fået en god overenskomst på byg-området, og bestyrelsen for området anbefaler, at medlemmerne stemmer ja, når den kommer ud til afstemning,” fortæller gruppeformand for området Michael Højer Samuel.

Transport: “Vi har forhandlet de toneangivende overenskomster indenfor normallønsområdet på plads med en lønstigning inden for normallønsområdet på 11,75 kr fordelt over to år. Desuden skal arbejdsgiverne betale to procent mere i pension fra den 1. juni i år, ligesom særlig opsparing stiger med to procent fra 1. marts 2024. Transportgruppen er godt tilfreds med overenskomsten og anbefaler et ja,” forklarer gruppeformand for Transport Freddy Wie Andersen.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt