Nyheder
Industri: Lokale lønforhandlinger og samarbejdspris på vej

Mens CO-industris topforhandlere Mads Andersen og Claus Jensen forhandler de brede rammer på plads i overenskomsterne, forbereder de lokale tillidsrepræsentanters sig på at sætte sig til forhandlingsbordet lokalt og forhandle løn for kollegerne baseret på de faktisk forhold i netop deres virksomhed.

Mange industriansatte oplever netop nu, at deres løn bliver udhulet af stigende priser på mad, energi og transport. Reallønnen inden for området er faldet med cirka fire procent i år. Det skyldes dels inflationen og dels afdæmpede lønstigninger i industrien. Derfor lyder et godt råd fra CO-industris økonom Erik Bjørsted, at du som tillidsrepræsentant skal undersøge lønudviklingen i din virksomhed og sammenligne den med inflationen, inden du går til forhandlingsbordet.

Et godt råd er også at vente med de lokale forhandlinger, til overenskomsten er stemt hjem, så du kan benytte dig af de redskaber, den omhandler.

 

Nominering til CO-Industris Samarbejdspris

Et godt samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere på en arbejdsplads er afgørende for det gode arbejdsklima og arbejdslysten. Og derfor vil vi gerne i 3F Skagerak minde dig, der er tillidsrepræsentant på en virksomhed indenfor CO-Industris område om, at det er nu, du skal nominere din arbejdsplads til CO-Industris Samarbejdspris, hvis din arbejdsplads har et særligt godt samarbejde mellem ledelse og medarbejdere.

Du kan nominere din arbejdsplads på to måder: Du kan enten sende en SMS til 1940, hvor du skriver SAMPRIS plus virksomhedens navn plus dit navn. Så hører du nærmere fra CO-Industri. Men du kan også udfylde og sende det nomineringsskema, du finder via dette link: nomineringsskema .

Sidste frist for at indstille din virksomhed til prisen er den 22. maj.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt