Nyheder
Rasmus Prehn læserbrev 03-19


Kære læserSå er der nyt fra Christiansborg igen.


Så er der nyt fra Christiansborg igen. Tak fordi du tager dig tid til at læse med. Selvom rygterne svirrer om snarligt folketingsvalg, er vores hverdag andet end plakater og farvestrålende pjecer. Vi har et dagligt arbejde, der skal passes. Der skal stadig laves lovgivning og indgås forlig.

I disse dage er jeg travlt optaget af bl.a. et beslutningsforslag, der skal sikre, at al buskørsel i Danmark skal foregå på overenskomstmæssige vilkår – noget der har haltet alt for længe. Jeg regner faktisk med at kunne bringe regeringen i mindretal med forslaget.

Når dette forslag er i hus, går jeg i gang med godsbranchen, hvor chaufførerne også har krav på ordnede forhold og et stop af den sociale dumping. Vi har prøvet flere gange, men de blå partier og DF har tøvet. Nu prøver jeg at presse dem igen. Her arbejder jeg også tæt sammen med vores dygtige folk i Bruxelles og ikke mindst vores lokale kandidat til europaparlamentet Morten Klessen, som arbejder målrettet på en plads i EU-parlamentets Transportudvalg, hvor der skal kæmpes for en ordentlig vejpakke, der endegyldigt kan stoppe den sociale dumping.

Også i forhold til byggeri og anlæg har jeg sat denne dagsorden. Sammen med 3F og BAT-kartellet har jeg afviklet en større konference, om hvordan vi forbedrer vores offentlige udbud, så vi i langt højere grad opnår overenskomstdækkede løsninger, brug af lærlinge og undgår lyssky mafia-firmaer. Mit mål er, at en kommende socialdemokratisk regering udarbejder en forbedret politik på området.

Også på infrastrukturområdet er der gang i den. Alt tyder på bred politisk opbakning til en kommende 3. limfjordsforbindelse. En opgave jeg har arbejdet målrettet på længe. Forbindelsen er af afgørende betydning for rigtigt mange virksomheder og borgere i Vendsyssel. Også Hirtshals Havn er dybt afhængig af en styrket jysk trafikkorridor, der også inkluderer en opkvalificering af E45 ned igennem landet. Havnen lever i høj grad af gods fra norden, der skal videre ud i Europa eller omvendt. Er infrastrukturen ikke på plads, risikerer vi at sætte havnens nuværende succes over styr.

LØKKE GAMBLER MED VORES SUNDHED

Forleden indgik regeringen en aftale om sundhedspolitik. Men aftalen er smal og handler alt for meget om strukturelle cirkusnumre, afdemokratisering og omorganisering – og alt for lidt om at løse de konkrete udfordringer på sundhedsområdet. Det ligner panik før lukketid, mere end det ligner seriøst politisk arbejde, hvor en regering er sit ansvar bevidst og samler det danske Folketing i brede aftaler hen over midten og løser de konkrete udfordringer.

Regeringen lover ganske vist, de vil gøre det hele bedre, og til den opgave afsætter de 800 millioner kroner om året. Problemet er bare, at det ifølge Finansministeriet koster mere end dobbelt så meget, nemlig 2 milliarder kroner hvert år alene at leve op til den demografiske udvikling. Skal vi tro Finansministeriet, lægger regeringens egen plan altså op til, at vi fremover får mindre sundhed til danskerne.

Det duer simpelthen ikke. Lad os nu investere i fremtidens sundhedsvæsen og lad os gøre det sammen i brede forlig hen over midten. Nej til centralisering, kaos og afdemokratisering. Lad os uddanne og ansætte flere læger, sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter. Tryghed og topkvalitet i sundhedsvæsenet bør være hovedfokus for en fremtidig bred aftale på sundhedsområdet!

KLAR TIL VALG OG NY REGERING

Som jeg indledte med at oplyse, er luften tyk af valgrygter. Jeg tror i høj grad, valget kommer til at handle om velfærd, sundhed, pensionsalder, klima og infrastruktur. Alle emner, der passer rigtigt godt til Socialdemokratiet og til min politik. Jeg synes, vi har mange af de rigtige svar. Men jeg er mere end lydhør over for dine og andres indspil. Derfor må du hellere end gerne skrive eller ringe direkte til mig på Rasmus.Prehn@ft.dk / 61624250, hvis du har ideer, forslag eller holdninger, du ønsker at dele med mig.

Du er også mere end velkommen til at give en hånd med i valgkampen. Der er masser, der skal laves. Bl.a. en masse plakater der skal hænges op, og materiale der skal deles ud. Jeg er mere end klar på valget, og jeg håber på en ny socialdemokratisk regering. Men det lykkes kun, hvis vi alle kæmper for det.

Rasmus Prehn

Dit lokale medlem af Folketinget


Filer Rasmus laeserbrev 03 19 170 KB PDF Hent dokument
Kontakt