Nyheder
Hverdagens helte
<p style="margin-bottom: 0pt;">
<span>Det offentlige område i 3F vil synliggøre nogle af de usynlige  grupper  i dagligdagen og herunder Covid-19 pandemien. </span>
</p>
<p><span>Samtidig er Overenskomstforhandlingerne 2021 på det offentlige område i gang, vi vil derfor rette fokus på dem som vi kalder </span><span style="color: red;">Hverdagens Helte!</span></p>
<p><span> </span></p>
<br />

Vi har et af vore medlemmer: Hanne Blaabjergs historie:

 

Året 2020 blev helt anderledes end forventet. En stor og kæmpe udfordring stod foran os, men alligevel samme udfordring som jeg og mine kollegaer står over for hver dag. Hver evige eneste dag tidligt op og gøre rent.

  Uret ringer kl. 03 45, op og afsted til arbejde. En arbejdsdag fra 05 til 13.

Jeg er rengøringstekniker og arbejder på en skole i kommunen og samtidig er jeg arbejdsmiljørepræsentant. Et job jeg er super glad for, føler jeg er på rette hylde og sted. Det er meget vigtigt at man føler efter om det er det rigtige, man arbejder med her i livet, for man er rigtig mange timer på sin arbejdsplads.

Jeg har en masse klasseværelser der skal gøres rene og være klar til eleverne, når de møder kl. 8. Det er vigtigt at have en god kommunikation på en skole (ja faktisk på alle arbejdspladser) med lærer, pædagoger og elever. Jeg holder af dem og ved de også holder af mig. Når jeg går og gør rent, vil der i løbet af dagen, være en historie eller nogle kloge ord fra børnene, som altid giver et smil på læben. SKØNT.

 Så blev det marts måned 2020 og Corona ramte i hele landet. Mine kollegaer og jeg fik meget travlt, skulle løbe lidt hurtigere og gøre ekstra rent. Berøringsflader så bliver man udfordret – for berøringsflader på en skole – uha – hvor rører elever, de rører ved alting og alle steder.

Mine kollegaer og jeg er dem som fjerner støv, snavs og bakterier så rengøring, rengøring, rengøring for at fjerne smitte og sygdom. Landet blev gradvist lukket ned, store elever blev sendt hjem og mange forældre til de mindste børn kom med tvivl om det nu var sikkert nok at sende de små afsted, VAR DER RENT NOK, Jeg blev ramt på min stolte faglighed, jeg ved og viste der er og var rent. Alle som havde med mennesker at gøre fik ekstra travlt læger, sygeplejersker og plejepersonale gjorde og gør et kæmpe stykke arbejde og de virkelig også skal have stor gestus for.

Vi har fået stor ros og opmærksomhed fra selve Sorø kommune, men ellers synes jeg virkelig at vi føler os glemt i samfundet. Vi bliver ikke nævnt ligesom læger, sygeplejersker samt andet sundhedspersonale. Jeg siger ikke at vi skulle nævnes i hverken Dronningens eller Mette Frederiksens nytårs tale, men det blev andre. Jeg håber bare at man snart ved og indser at hvis ikke rengøringen ikke var her, så var alle de andre her heller ikke. længere er den ikke, så håber vi får en bedre bid af kagen til overenskomstforhandlingerne 2021.

 Sommeren kom og en ferie var tiltrængt, for nu kunne smerter i ryg, arme og ben mærkes. Efter ferie – en ny energi – men Corona var her stadig. September blev skolens 5. klasser ramt af Corona, nogle lærer og elever var smittet. Dette var mit område på skolen, så jeg tog også en test, som viste sig at være positiv. Oh nej nej.

 Fysisk kom jeg okay igennem – men psykisk sindssyg hårdt. Jeg var sygemeldt i 14 dage og ud af dem har jeg grædt i 11 dage. Jeg er alene mor og har en datter på 13 år. Søde venner og familie handler for os. Min datter sidder på sit værelse og skriver sms’er til mig som er soveværelset, at det er et lorte job jeg har. Ked af det igen, for jeg er jo glad for mit job og synes jeg gør en forskel, men ikke sådan hun så på det. Jeg føler mig giftig og ensom. Tiden var svær, for bare det at give kys og kram fandtes ikke, det var forbudt, holde afstand til dem du elsker, er meget slemt. Min datter havde 2 negative test – gudskelov og tak for det – en glæde – for efter en uge tog jeg et vattæppe over mig så jeg kunne kramme min datter.

Jeg startede job igen, men havde og har stadig senfølge af Corona – træthed og hovedpine. Jeg blev testet i december inden juleferien, den var negativ. 2021 godt nytår og stadig Corona – pas godt på jer selv og hinanden og tusinde TAK til alle som gør rent i Danmark. Alle jer og mig der gør en forskel i dette samfund.

 Virtuelle knus og kram til jer fra Hanne Blaabjerg


  

 


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt