Nyheder
Hverdagens helte
<p style="margin-bottom: 0pt;">
<span>Det offentlige område i 3F vil synliggøre nogle af de usynlige  grupper  i dagligdagen og herunder Covid-19 pandemien. </span>
</p>
<p><span>Samtidig er Overenskomstforhandlingerne 2021 på det offentlige område i gang, vi vil derfor rette fokus på dem som vi kalder </span><span style="color: red;">Hverdagens Helte!</span></p>
<p><span> </span></p>
<br />

 

Alle FOTO - Claus Bech

 

Vi har et af vore medlemmer: Jeanette Svenningsens historie:

 

Rengøringsassistenters indsats mod COVID-19

 COVID-19 pandemien har udløst en større indsats på rengøringsområdet. Rengøringsassistenter har måtte indstille sig på at arbejde hårdere, hurtigere og langt mere effektiv for at forhindre COVID-19 smittespredning. Staten, kommunerne og regionerne har bl.a. ansat corona-vikarer, fordi specielt rengøringsområdet er blandt de mest pressede erhverv ifm. COVID-19.

Rengøringsassistenternes indsats er vigtig og banebrydende for at ansatte kan passe sit arbejde, børn kan møde i skole og i det hele taget få samfundet til at løbe rundt. Rengøring er direkte skyld i, at borgere kan føle sig trygge ved at begå sig i samfundet, fordi de stoler på, at der har været ordentlig og effektiv rengøring.

 Debatten omkring indsatser for COVID-19 har i mange måneder været fyldt med bl.a. sygeplejersker, sundhedsassistenter og pædagogers indsats, og her mangler vi rengøringsassistenter også en applaus for at bidrage til at mindske smittespredningen ifm. COVID-19. Rengøringspersonale har ”bare” måtte være til rådighed for andre professioner – vi har  blandt andet skulle gøre børnehaver rene for at være klar til genåbning, vi har skulle have massiv indsats på plejehjemmene, skolerne, offentlige arbejdspladser og offentlig tilgængelige idrætsfaciliteter. Vi har måtte bistå sundhedsassistenter med ekstra rengøring for at de kunne fokusere på plejen som også har været vigtig i denne særlige tid.

 Vi er i frontlinjen for COVID-19 – vi står frem og understøtter alle teams og hjælper dem med at kunne fokusere på deres egne arbejdsindsatser. Vi er blandt de erhverv som er allermest udsat ifm. smitte blandt personale, da vi har berøring med meget udsatte overflader på jobbet.

Flere og flere erhverv hjemsendes, fordi deres arbejde kan afvikles hjemmefra, men rengøringsassistenter står stadig i frontlinjen og har mere travlt end nogensinde.

 Vi rengøringsassistenter føler os ikke set i debatten om de erhverv som har ydet en ekstra indsats i COVID-19. Der bliver dagligt i medier nævnt sundhedsassistenter, sygeplejersker og lægers store indsats. Vi negligerer ikke denne indsats, men vi rengøringsassistenter føler os overset på denne liste over erhverv som netop har ydet en ekstra stor og udsat indsats i denne særlige tid.

 Jeg vil derfor gerne opfordre til, at vi kan blive hørt på overenskomstforhandlingerne. Vi har ydet en ekstra indsats på lige fod med sundhedspersonale. Sundheden herunder smitterisikoen havde været helt anderledes, hvis rengøringsassistenter ikke havde bistået kolleger med at yde en ekstra indsats på området.

Hilsen Jeanette Svenningsen

  

 

Filer Jeanettes historie - Hverdagens helte 255 KB PDF Hent dokument

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt