Nyheder
Solidaritetskonference Den 19. og 20. marts 2022 blev der afholdt Solidaritetskonference på Langsøhus med besøg af Olkesii Ramaniuk, fagforeningsformand Ukraine

Lørdag den 24 februar 2022 er en dato, der vil gå over i historien. Ruslands omfattende angreb på Ukraine. Et angreb med ufattelige omkostninger for menneskeheden.

Oleksii Ramaniuk er en, blandt mange, der har mærket krigen tæt på. Han er flygtet fra Ukraine, og er på nuværende tidspunkt bosiddende i København. Dele af hans familie har han ikke kontakt med, og han kender ikke deres skæbne. Hans egen søn er draget i krig for at bevare, og forsvare, Ukraine's selvstændighed.

Trods hans egen skæbne har han alligevel overskud til at deltage i Solidaritetskonferencen på Langsøhus. Hans egen relation til konferencen er som Fagforeningsformand for 170.000 medlemmer inden for servicemedarbejdere, kommunalt- offentlig. Hans medlemmer færdes i forreste linje bag kanoner og soldater. De sørger for at infrastrukturen stadig fungere. Vejnet bliver repareret. Kloakering fungere. Vandforsyning, elforsyning, oprydning for bombenedslag. Desværre med livet som indsats, med faldne blandt vores faglige kammerater. Hans beretninger om de grusomheder der bliver begået, vil jeg ikke inddrage jer i, men en meget tragisk hverdag er desværre virkeligheden. I en hverdag som denne, og i hans position som fagforeningsformand snakkede Oleksii også øvrige relationer til arbejdsmarkedet, og den usikre fremtid. Det er med den dybeste respekt, og ydmyghed, at møde en mand med et så stort fagligt hjerte, der samtidigt rummer så meget handlekraft og vilje.

Tak Oleksii. Tak fordi min kollega, faglig sekretær Gitte Juhl Ry 3F Bjerringbro - Silkeborg og jeg, Bo Hansen, faglig konsulent 3F Søhøjlandet, måtte bruge lidt af din sparsomme tid til dette billede. Må fremtiden bringe jer styrke og siden fred.

Tak !!!

Bo Hansen
Faglig konsulent
3F Søhøjlandet

 

 Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt