Nyheder
3F Sømændenes generalforsamling 2022 Åbent brev til folketingets medlemmer 3F Sømændene har netop afsluttet generalforsamling 2022.
På generalforsamlingen fremhævede formand Søren Sørensen, den usikre tid vi oplever med alvorlig krig og økonomisk krise.
Generalforsamlingen besluttede at sende folketingets medlemmer en hilsen, for især at gøre opmærksom på årtiers fejlagtig søfartspolitik.

Kære folketingsmedlemmer.

 

Tillykke med valget. Men det skal ikke være nogen hemmelighed, at der er folketingsmedlemmer, som vi ønsker mere tillykke med valget - end andre…

Det skyldes ikke mindst skiftende regeringers søfartspolitik. En politik som på grund af DIS-loven ikke sikre beskæftigelse af søfarende med bopæl i danmark.


* Skiftende danske regeringer har gennemført massiv statsstøtte til rederierhvervet. Dette i form af bl.a. tonnageskat, en mindre skattebetaling som de økonomiske vismænd, betegner som dyr for det danske samfund. 

*  Det er bekymrende, at dansk lovgivning tillader udenlandske rederier gratis at indflage til DIS-registeret. Er dannebrog blevet bekvemmelighedsflag?

*  Inden valget 2022 havde regeringen bebudet store besparelser i Søfartsstyrelsen. Vi kan frygte øget brugerbetaling i forbindelse med uddannelse og udstedelse af certifikater.

 

* Besparelser på Søfartsstyrelsens budget, forudser vi, vil give yderligere forringelse af Søfartsstyrelsens tilsyn og kontrol med sikkerheden.
Vi ønsker ingen ny skandale, som Søfartsstyrelsens manglende tilsyn og kontrol af ”Scandinavian Star”.

 

Afslutningsvis skal vi fra 3F Sømændene, endnu engang rette den kedelige opmærksomhed på, at skiftende folketingsflertal gennem snart 35 år har udvist manglende respekt for FN´s og Europarådets konventioner om grundlæggende faglige rettigheder for søfarende i DIS-skibe.

FN´s Arbejdsorganisation, ILO har siden 1988, gentagne gange kritiseret, at Danmark ikke overholder forpligtigelserne i ILO´s konventioner om grundlæggende faglige rettigheder.

Nemlig, at respektere de søfarendes ret til frit, at vælge en faglig organisation, som har retten til at kræve overenskomst uanset den søfarendes nationalitet eller bosted.

 

Hilsen fra 3F Sømændenes medlemmer

Generalforsamlingen 2022


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt