Nyheder
Hovedbestyrelsen i 3F: Stem JA Afstemningen om de nye overenskomster skydes i gang i denne uge. 3F-formand Henning Overgaard anbefaler et klart ja.
Nu får medlemmerne mulighed for at vurdere, om de er tilfredse med resultatet, og det er jeg hamrende stolt af, siger 3F-formand Henning Overgaard.

Afstemningen om nye overenskomster for 600.000 privatansatte starter i denne uge.

Det er nu, lønmodtagerne skal på banen og komme med deres dom over resultatet af de forhandlinger, der har stået på siden januar. 

Spørger man forbundsformand Henning Overgaard, er anbefalingen klar: Stem ja.

- Det er et kæmpe arbejde, vores tillidsfolk har udført omkring OK23. Jeg er dybt taknemmelig for det store engagement, der er lagt i at skaffe vores medlemmer gode løn- og arbejdsforhold i de kommende år. Resultatet er fantastisk flot. Det er vi helt enige om i hovedbestyrelsen. Jeg vil derfor varmt anbefale vores medlemmer, at de stemmer ja ved den urafstemning, der nu sættes i gang, siger Henning Overgaard.

Han bakkes op af et flertal i hovedbestyrelsen i 3F.

I medlemmernes hænder

Dette års forhandlinger har været nervepirrende, ikke mindst på grund af regeringens beslutning om at inddrage store bededag som helligdag, men også fordi den bragende inflation har udhulet lønmodtagernes realløn.

Da forhandlingerne begyndte, var der derfor tale om historisk høj risiko for storkonflikt, vurderede flere eksperter.

Den risiko vurderes at være aftaget, efter der er forhandlet forlig hjem, som dækker 98 procent af de privatansatte.

I 3F’s hovedbestyrelse er man godt tilfreds med resultatet og fremhæver lønstigningerne på både normallønsområdet og minimallønsområdet. 

Derudover vil der – hvis der stemmes ja – blive indført et ekstra lønløft til lærlinge, bedre mulighed for efteruddannelse, bedre forældreorlov og mere fokus på arbejdsmiljø.

- Overenskomstforhandlingerne er kernen i demokratiet i en fagforening. Medlemmerne har indsendt tusindvis af krav, forhandlingsudvalgene har prioriteret, og forhandlerne har kæmpet i ugevis og månedsvis for at få medlemmernes ønsker gennemført. Nu får medlemmerne mulighed for at vurdere, om de er tilfredse med resultatet, og det er jeg hamrende stolt af, siger 3F-formand Henning Overgaard.

Han understreger samtidig, at det ikke er en afstemning om at bevare store bededag eller andre politiske spørgsmål.

Urafstemningen om OK23 går i gang onsdag, og der kan stemmes til og med 11. april.

Resultatet offentliggøres 12. april.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt