Nyheder
Prøv beregneren Hvad vil det koste mig, hvis jeg selv skal betale for efterløn eller tidlig pension Står det til visse politikere, så skal skattelettelser betales med dagpengeforringelser og afskaffelse af retten til tidlig pension og efterløn. Prøv beregneren, og se, hvad det vil koste dig, hvis du selv skal spare op til at stoppe tre år før din pensionsalder.

I Danmark har vi et stærkt sikkerhedsnet på arbejdsmarkedet. Det består blandt andet af dagpenge, efterløn og tidlig pension.

Står det til De Konservative og flere andre borgerlige partier, så skal danskerne have skattelettelser. De skal blandt andet findes ved at forringe sikkerhedsnettet og velfærden.

Skattelettelserne vil ifølge den borgerlige tænketank Cepos og De Konservative cirka give en almindelig arbejderfamilie 11.200 kroner mere om året efter skat. Men hvis du selv skal forsikre dig for de ydelser, der til gengæld vil blive afskaffet eller forringet, bliver billedet et andet.

Med andre ord: Skal dit sikkerhedsnet ikke forringes, så skal du selv punge ud.

Prøv beregneren og se, hvad det vil koste dig, hvis du for eksempel selv skulle betale for din efterløn og din tidlige pension.

Beregn: Det vil det koste dig, hvis du selv skal betale for efterløn eller tidlig pension.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt