Nyheder
Italiensk firma SKAL betale 14 millioner kroner i bod til 3F Efter flere år i spænding kan den danske fagbevægelse ånde lettet op. Det italienske firma Solesi skal betale bod på 14 millioner kroner for lønsnyd i 2017. Det har en italiensk appeldomstol netop afgjort.

Det italienske firma Solesi skal betale 14 millioner kroner til 3F. Det har en italiensk appeldomstol på Sicilien netop slået fast.

Afgørelsen kommer fire år efter, at Solesi blev dømt af den danske Arbejdsret for brud på overenskomsten og grov underbetaling af 130 bygningsarbejdere under byggeriet af en olieterminal i Fredericia.

Firmaet nægtede at betale boden og rejste sagen ved en italiensk civilret på Sicilien. Her fik Solesi medhold i, at dommen fra den danske Arbejdsret var i strid med den italienske forfatning. Den afgørelse blev anket af 3F og Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), og nu ligger så dommen fra appeldomstolen, der siger, at Solesi skal til lommerne. 

Hvis man som udenlandsk firma kan komme til Danmark og snyde og bedrage og så bare tage hjem og blæse på Arbejdsretten, så ødelægger det hele fundamentet for den danske model.
Palle Bisgaard, næstformand i 3F Byggegruppen              

3F, som Solesi indgik overenskomst med i 2013, da firmaet kom til Danmark, er der stor lettelse.

– Hvis man som udenlandsk firma kan komme til Danmark og snyde og bedrage og så bare tage hjem og blæse på Arbejdsretten, så ødelægger det hele fundamentet for den danske model, siger Palle Bisgaard, næstformand i 3F Byggegruppen, til Fagbladet 3F.

Læs mere i Dagbladet Arbejderen - Klik her!

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt