Nyheder
Molslinjen køber ForSea Ifølge pressemeddelelser fra Molslinjen og dagspressen har Molslinjens ejer, købt ForSea, som besejler Helsingør – Helsingborg.
Handlen er dog betinget af de svenske og danske konkurrencemyndigheders godkendelse og forventes afsluttet primo 2023.

Med opbakning fra Molslinjens ejer EQT Infrastructure, har Molslinjen A/S indgået en endelig aftale om at købe ForSea fra Igneo Infrastructure Partners. ForSea er den eneste operatør af Roll-on/Roll-off-færger mellem Helsingør, Danmark og Helsingborg, Sverige, og leverer færgeforbindelse via en enkelt færgerute strategisk placeret på det nærmeste punkt mellem de to lande (ca. 4 km).

Om Molslinjen
Molslinjen er Danmarks største passagerfærgeselskab med over 1.200 ansatte og 15 skibe, der betjener over otte millioner mennesker om året på ni linjer, inklusive forbindelser til Sverige og Tyskland. Molslinjen driver i samarbejde med Herning Turist busser under mærket Kombardo Expressen på direkte busruter til/fra København - Aarhus, Aalborg, Randers, Holstebro, Herning, Silkeborg og Rønne.

Om EQT
EQT er en formålsdrevet global investeringsorganisation med 114 milliarder EUR i aktiver under management. EQT-fonde har porteføljeselskaber i Europa, Asien-Stillehavsområdet og Amerika med en samlet omsætning på ca. EUR 29 milliarder og mere end 280.000 ansatte. EQT arbejder med porteføljevirksomheder for at opnå bæredygtig vækst, operationel ekspertise og markedslederskab.

Om ForSea
ForSea driver Helsingør-Helsingborg færgeruten, Øresundsregionens flydende forbindelse, med en flåde der består af fem færger. I 2019 transporterede ForSea 7 mio. passagerer og 1,3 mio. personbiler, 440.000 lastbiler og 16.000 busser og rutebiler. Overfarten fremmer integrationen og væksten i Øresundsregionen og drives af 600 medarbejdere, som dagligt arbejder for en sikker, effektiv og bæredygtig forbindelse mellem Sverige og Danmark. Forbindelsen bidrager derudover med at skabe omkring 2.000 jobs i regionen.

Om Igneo
Igneo Infrastructure Partners er et uafhængigt investeringsteam inden for First Sentier Investors Group. Igneo investerer i mellemstore infrastrukturvirksomheder af høj kvalitet i Storbritannien, Europa, Nordamerika, Australien og New Zealand. Siden starten i 1994 har teamet arbejdet med porteføljeselskaberne med henblik på langsigtet og bæredygtig værdiskabelse gennem innovation og proaktiv formueforvaltning. Pr. 30. september 2022 har Igneo 24,1 milliarder EUR i forvaltet kapital fra mere end 120 institutionelle investorer global.

Kilde Molslinjen.

Filer Pressemeddelelse Molslinjen køber ForSea 169 KB PDF Hent dokument

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt