Nyheder
Karsten kom til skade på arbejdet - fik hjælp af 3F Storkøbenhavn Karsten oplevede to gange at komme til skade på sit arbejde. Begge gange kom han ned i 3F Storkøbenhavn, og fik hjælp til både at anke en afgørelse og sagsøge hans arbejdsgiver.

I november 2019 kom Karsten, der arbejder som chauffør, til skade på jobbet. Han faldt ned i et hul på noget ballast på hans lastbil og slog både arm, ben og hoved. Da Karsten i første omgang blev tjekket på hospitalet, fik han at vide at det blot var knubs, og han nok hurtig skulle blive god igen. Dog var Karsten sygemeldt i 14 dage, og da han vendte tilbage på arbejde, kunne han mærke at alt ikke var som det skulle være. Karsten blev undersøgt flere gange, både for smerter i hans knæ og hoved, men på trods af at han led af konstant hovedpine, fik han at vide at det blot var en hjernerystelse. At Karstens skader ikke blev vurderet værre, medførte også at hans arbejdsskadesag blev afvist, på trods af hans konstante smerter.

Smerterne fortsatte, især i hovedet, og til sidst blev de så slemme at Karsten mistede synet og måtte opereres. På dette tidspunkt var Karsten godt og grundigt træt af, at han ingen arbejdsskadeerstatning fik, på trods af det lange forløb med smerter og lægebesøg. Derfor valgte han at gå ned i 3F Storkøbenhavn for at tale med vores socialkonsulent Kjeld Egeberg, om hvorvidt der var mulighed for at anke sagen. Og det var der heldigvis. Sammen fik Kjeld og Karsten anket sagen, og de fik medhold. Det blev vurderet at Karsten havde fået 8% i men, og at han skulle have 63.000 kroner i erstatning. Karstens forsikringsselskab har dog valgt at anke denne dom, og den anke kører stadig.

I 2021 var Karsten endnu en gang uheldig på arbejdet. Denne gang fik han trådt ned på lastbilens lad, der viste sig at være råddent, og røg direkte igennem ladet, hvilket gik ud over hans ankel og knæ. Karsten blev vurderet til at være uarbejdsdygtig i fire måneder. At det var anden gang at Karsten kom til skade på sit arbejde, gjorde at han igen gik ned til Kjeld, for at høre om der var noget man kunne gøre. Kjeld fortalte Karsten, at det ville være en god idé at lægge sag an mod Karstens arbejdsgiver, da arbejdsgiver - ifølge erstatningsansvarlighedsloven - har ansvaret for at ladet er i forsvarlig stand. Og det gjorde Karsten – hvilket resulterede i at han fik udbetalt 91.700 kroner i tabt arbejdsfortjeneste, og svig og smerte. Selve arbejdsskadesagen kører dog stadig, og der forventes at komme en vurdering til sommer.

På trods af Karstens smerte- og sygdomsforløb, har det været positivt for ham, at han vidste at han havde 3F igennem det hele. Kjeld hjalp både med anken og med sagsanlægget, hvilket resulterede i at Karsten får de penge udbetalt som han er berettiget til.

Husk at vi altid sidder klar til at hjælpe dig med råd og vejledning, hvis du er kommet til skade på arbejdet, og er i tvivl om hvorvidt du har krav på erstatning. Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt