Nyheder
DEMO Støt op om de fyrede tillidsfolk fra Storstrømsbroen

På Storstrømsbroen er to kolleger blevet fyret, da de forsøgte at blive valgt som tillidsrepræsentanter. 3F mener, at der er tale om organisationsforfølgelse. Det er meget alvorligt, hvis kolleger bliver fyret, fordi de vil være tillidsvalgte og fagligt aktive!

Den 8. marts skal sagen behandles i Arbejdsretten. Vi møder op foran Arbejdsretten for at vise opbakning til de to fyrede kolleger Domingo Neto og Jorge Ca. Vi står vagt om retten til at organisere sig og være fagligt aktiv. Dem, der stiller op som tillidsrepræsentanter og kæmper for gode arbejdsvilkår for kollegerne, må aldrig stå alene.

Domingo Neto og Jorge Ca er nu hjemme i Portugal, hvor de venter på at deres sag bliver afgjort i Arbejdsretten. De har mistet deres arbejde og deres bopæl i Danmark. De har familier at forsørge.

På byggeriet af Storstrømsbroen har der været en række sager med livsfarligt arbejdsmiljø og Arbejdstilsynet har givet mere end 140 påbud. Lønnen for de udenlandske kolleger er langt under hvad en dansk bygningsarbejder tjener. Der er i den grad brug for fagligt aktive kolleger, der kan være med til at komme problemerne til livs. Hvis dem, der tør stille sig forrest og kæmpe for et godt arbejdsmiljø og fair vilkår, risikere fyring, så har vi et meget stort problem.
Kom forbi Arbejdsretten og vis jeres opbakning til de fyrede kolleger og til et anstændigt arbejdsmarked, hvor vi frit kan organisere os.

Læs mere om sagen her:
https://fagbladet3f.dk/artikel/bygningsarbejdere-ville-vaere-tillidsfolk-saa-blev-de-fyret
CORONA: Vi opfordrer alle der deltager, til at bære mundbind under demonstrationen og holde afstand.

TILMELDING: Pga. corona vil vi gerne vi nogenlunde hvor mange vi bliver. Derfor opfordrer vi til at man sender en mail til thomas.hansen@3f.dk, eller trykker "DELTAGER" her https://fb.me/e/D8sORLid på begivenheden, så vi ved hvor mange der kommer.
Tidspunkt: 8. marts kl.8.15-9.30

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt