Nyheder
Erhvervsskolen og Corona situationen: Erhvervsskolen skal åbne nu! I sidste uge fik højskoleeleverne lov til at komme tilbage på deres skoler. Helt fint. Men hvorfor ikke erhvervsskoleeleverne?

Eleverne på vores erhvervsskole her i Vejle har mere end nogen andre – også mere end højskoleeleverne - brug for at komme tilbage på deres værksteder for at lære at mure, bygge spær og arbejde med farlige maskiner. Det er deres uddannelse, vi snakker om, deres liv. Det er ikke deres sabbatår.

Man kan ikke lære at lægge mursten og arbejde med farligt værktøj via Teams eller Zoom. Det kan man som højskoleelev med fokus på kommunikation, politik eller bæredygtighed. Derfor er det helt omvendt, at det nu er højskoleeleverne, der jubler med armene i vejret, mens erhvervsskoleeleverne fortsat står med håret i postkassen.

Det skal laves om, og det skal laves om nu. Vi skal have erhvervsskoleeleverne tilbage på skolerne!!

Heldigvis er smittetal og indlæggelser så lave i øjeblikket, at myndighederne kan sige god for en yderligere genåbning. Her må erhvervsskolerne stå forrest i køen! Vi kommer til at mangle knap 100.000 faglærte frem mod 2030, så vi har ganske enkelt ikke råd til fortsat at blæse erhvervsuddannelserne en lang march.

Politikerne må tage ansvar og få genåbnet erhvervsskolerne som det første. Det er kun rimeligt, retfærdigt og fornuftigt, når vi betænker de udfordringer, Danmark står over for i de kommende år.

3F Vejle er Vejle kommunes stærkeste fællesskab og mest nærværende fagforening.

3F Vejle vil med en klar profil vejlede, rådgive og servicere medlemmerne i overensstemmelse med samfundets og arbejdsmarkedets udvikling og til gavn for fællesskabet.

· Sjællandsgade 30 · 7100 Vejle · 
· Tlf. 70 300 910 · Facebook 3F Vejle · www.3f.dk/vejle · Mail vejle@3f.dk · 
Danmarks Stærkeste Fagforening 
Din fremtid - Vores opgave


 


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt