Nyheder
Fællesskab: Erhvervsuddannelserne er et af det kommende folketingsvalg vigtigste emner Forestil dig, at alle 2 g´ere i det almene gymnasium fik at vide, at de ikke kunne få lov til gennemføre deres uddannelse eller der blev foreslået massive besparelser på gymnasierne. Det ville udløse et ramaskrig og forslagene ville blive taget af bordet i løbet af en halv time. Ingen politiker ville turde andet.

Anderledes forholder det sig med erhvervsuddannelserne. Her er mange unge ikke sikret en praktikplads, men kun at de kan gøre uddannelsen færdig i skolepraktik. De er vant til massive besparelser. Deres lærere og undervisere tjener mindre end på gymnasierne. Lokalerne er ikke i nærheden af at ligne kvaliteten på det almene gymnasium. Udstyret er ofte forældet.

Men ramaskriget udebliver. Politikerne lader stå til, og vi - arbejdsmarkedets parter – har heller ikke altid været lige dygtige nok til at tale de unges sag.

Det er ikke mærkeligt, at de unge her før sommeren tog bladet for munden og tog initiativ til det såkaldte lærlinge-oprør. Men medierne bed ikke rigtigt på. Det var trods alt ikke besparelser på et gymnasium i Nordsjælland. Politikerne bed heller ikke rigtigt på. Det hele ebbede ud og drukner nu i forslag om at sløjfe topskat og det sædvanlige Christiansborg-fnidder.

Det er sølle. De unges fremtid er på spil. Danmarks fremtid er på spil. Vi mangler i den grad de unge. Men de mangler også os ”voksnes” engagement i deres sag.

Derfor skal temaet op på dagsorden før valget – det har vi i fagbevægelsen også et ansvar for sker og vi kæmper gerne med de unge.

Derfor stiller jeg spørgsmålet, kære landspolitikere fra alle partier: Hvad vil i gøre for de unge, der tager en faglig uddannelse? Kunne man forestille sig, at I kunne løsrive jer fra drøftelser om mink og topskat og investere i de unge, der afgør Danmarks fremtid?

3F Vejle er Vejle kommunes stærkeste fællesskab og mest nærværende fagforening.

3F Vejle vil med en klar profil vejlede, rådgive og servicere medlemmerne i overensstemmelse med samfundets og arbejdsmarkedets udvikling og til gavn for fællesskabet.

· Sjællandsgade 30 · 7100 Vejle · 

· Tlf. 70 300 910 · Facebook 3F Vejle · www.3f.dk/vejle · Mail vejle@3f.dk · 
Danmarks Stærkeste Fagforening 
Din fremtid - Vores opgaveMasser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt