Nyheder
Lad os arbejde sammen kvinder og mænd Lad os arbejde sammen kvinder og mænd Alt for mange arbejdspladser er kendetegnet ved, at der primært arbejder mænd eller kvinder. Det er historisk betinget, men bestemt ikke hensigtsmæssigt. Lad os arbejde mere på tværs af kønnene. Så får vi alle en sjovere og bedre arbejdsdag og formentlig også bedre arbejdspladser.

Rigtig mange arbejdspladser her i Vejle har en stor overvægt af enten kvinder eller mænd. Hvis vi for eksempel kigger på vores mange byggepladser, er det næsten kun mænd i sikkerhedstøj, vi kan se. Og hvis vi står tidligt op og kaster et blik på de mange rengøringsfolk, der her i Coronatiden sørger for super-god hygiejne på skoler, institutioner, offentlige og private bygninger, ja, så er det næsten udelukkende kvinder, vi ser.

Vi har af historiske grunde et ganske kønsopdelt arbejdsmarked herhjemme. Det skal vi gøre op med. Tiden er kommet, hvor vi skal forsøge at forandre kønssammensætningen på vores arbejdspladser - af flere grunde: 

For det første er det kønsopdelte arbejdsmarked i høj grad medvirkende til, at der i dag ikke er ligeløn mellem mænd og kvinder. I kvindefag er lønnen lavere end i mandefag. I det offentlige, hvor der er langt flest kvinder, er lønnen lavere end i det private, hvor der er flest mænd. Det er grundlæggende uretfærdigt. Det kan vi afhjælpe ved - med nænsomme skridt - at nedbryde det kønsopdelte arbejdsmarked, så vi i højere grad får både mænd og kvinder på de forskellige arbejdspladser. Lad os få nogle flere kvindelige snedkere og flere mandlige rengøringsassistenter – så får vi også mere ligeløn. 

For det andet skaber kønsdiversitet bedre trivsel og arbejdsmiljø. Vi bliver simpelthen alle sammen både gladere og bedre til vores arbejde, hvis vi arbejder på tværs af kønnene. Diversiteten kunne i virkeligheden også gælde f.eks. etnicitet.

Endelig kan det godt betale sig for virksomhederne at have en god, blandet medarbejderskare. Kvinder og mænd inspirerer hinanden, og god trivsel skaber gode resultater. Det kønsopdelte arbejdsmarked betyder, at vi går glip af gode idéer og kreativ innovation, fordi vi alle tænker ens. Hvis vi arbejder sammen, kvinder og mænd, kan vi skabe mere, end vi kan hver for sig.

Det er lidt skørt, at det i 2021 fortsat er traditioner, der bestemmer kønssammensætningen på virksomhederne og ikke medarbejdernes interesse og talent.

I dag er det den 8. marts og dermed Kvindernes Internationale Kampdag. Det kønsopdelte arbejdsmarked er en stor sten i skoen i bestræbelserne på at skabe reel ligestilling herhjemme. Det er værd at pointere ved de arrangementer, der løber af stablen i dag. 

Rigtig god kampdag!

3F Vejle er Vejle kommunes stærkeste fællesskab og mest nærværende fagforening.

3F Vejle vil med en klar profil vejlede, rådgive og servicere medlemmerne i overensstemmelse med samfundets og arbejdsmarkedets udvikling og til gavn for fællesskabet.

· Sjællandsgade 30 · 7100 Vejle · 
· Tlf. 70 300 910 · Facebook 3F Vejle · www.3f.dk/vejle · Mail vejle@3f.dk · 
Danmarks Stærkeste Fagforening 
Din fremtid - Vores opgave


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt