Nyheder
Tilbagetrækning handler om retfærdighed Så har regeringen spillet ud med en model for tidlig tilbagetrækning for dem, der har været længst på arbejdsmarkedet. Tak for det. Endelig en reform, som ikke handler om at tage rettigheder fra lønmodtagerne

Det er nu, Folketinget har mulighed for at slå sømmene i til en pensionsaftale, der er mere retfærdig over for lønmodtagerne i de hårdeste job. Det er afgørende for alle de dem, der har været længst tid på arbejdsmarkedet og som følge af hårdt arbejde er slidte.

Siden efterlønnen – i praksis – blev afskaffet, har der manglet en ordning for lige netop denne gruppe. En gruppe, der i dag har færre gode år på pension med familien i gennemsnit. Det er ikke retfærdigt. Derfor er det afgørende at sikre flertal for en ny, retfærdig pensionsmodel, der henvender sig til dem, der kommer tidligt ud på arbejdsmarkedet og som ofte er i de hårdeste job.

Det kan være stilladsarbejderen, der formentlig ikke kan kravle rundt på et stillads som 70-årig. Det kan også være mureren, der ikke kan lægge 600 sten om dagen i slutningen af sit arbejdsliv og er nødt til at tage smertestillende piller næsten dagligt. Eller lagerarbejderen eller industriarbejderen, der får konstant migræne af skiftende arbejdstider, men ikke er tilstrækkelig nedslidt til at få førtidspension eller seniorpension.

Derfor har vi brug for et nyt pensionssystem, der giver ret til en værdig og retfærdig tilbagetrækning for dem, der er kommet tidligst ud på arbejdsmarkedet.  Regeringen har spillet ud. Forslaget er ikke perfekt. Men det er et afgørende skridt i den rigtige retning. Derfor en appel fra os lønmodtagere: Grib nu chancen og skab et mere retfærdigt system, hvor alle får gode år på pension.
Tryk her og læs indlægget i Vejle Amts Folkeblad

Med venlig hilsen

Martin Jensen
Formand for 3F Vejle

3F Vejle er Vejle kommunes stærkeste fællesskab og mest nærværende fagforening.

3F Vejle vil med en klar profil vejlede, rådgive og servicere medlemmerne i overensstemmelse med samfundets og arbejdsmarkedets udvikling og til gavn for fællesskabet.

· Sjællandsgade 30 · 7100 Vejle · 
· Tlf. 70 300 910 · www.3f.dk/vejle · Mail vejle@3f.dk · 
Danmarks Stærkeste Fagforening 
Din fremtid - Vores opgave

 


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt