Nyheder
Usaglig og usand kritik af danske lønmodtageres bidrag Er der nogen, der har betalt for den krise, vi befinder os i nu, så er det lønmodtagerne.

Den får fuld skrue, når Jakob Brandt fra SMV Danmark, der repræsenterer en række små- og mellemstore virksomheder, slynger om sig med usandheder om, hvor lidt danske lønmodtagere bidrager i en krise som den, vi befinder os i nu. Hele byrden pålægges virksomhederne, lader han forstå.

Sikke en omgang nonsens!

Er der nogen, der har betalt for den krise, vi befinder os i nu, er det lønmodtagerne. Rigtig mange har betalt med deres job og er nu arbejdsløse. Andre har accepteret en lønnedgang, betalt med feriedage eller er gået med til en aftale om arbejdsfordeling, der betyder en markant indtægtsnedgang. Og så er der de mange, heriblandt størstedelen af 3F’erne, der fortsat arbejder og holder hjulene i gang. Det sker blandt andet i nogle af de virksomheder, som Jakob Brandt repræsenterer.

At påstå at lønmodtagerne bare scorer fuld løn, mens de feder den hjemme i sofaen, er simpelthen grotesk. Og at sprede den slags usandheder bør Jakob Brandt holde sig for god til. Det er afsporende for den saglige debat, der er så vigtigt, når vi i fællesskab skal finde løsninger, der kan bringe os helskindede gennem krisen.

Heldigvis har de store arbejdsgiverorganisationer vist sig opgaven værdige. De har forstået, ligesom os i fagbevægelsen, at trepartsaftaler handler om, at alle bidrager. For kun via alles bidrag kan vi finde de rette løsninger, når vi, som i den nuværende situation, står overfor en fælles fjende; coronapandemien.

Jakob Brandts bidrag til løsningen er tilsyneladende at sprede usandheder, og det er uværdigt og nederdrægtigt. At han taler sine medlemmers sag er både forventeligt og helt i orden, men at han slynger om sig med usandheder om lønmodtagerne, er simpelthen ikke ok. Næste gang du vil bidrage til debatten, Jakob Brandt, så hold dig til sandheden.

Med venlig hilsen

Martin Jensen

Formand for 3F Vejle

3F Vejle er Vejle kommunes stærkeste fællesskab og mest nærværende fagforening.

3F Vejle vil med en klar profil vejlede, rådgive og servicere medlemmerne i overensstemmelse med samfundets og arbejdsmarkedets udvikling og til gavn for fællesskabet.

· Sjællandsgade 30 · 7100 Vejle · 
· Tlf. 70 300 910 · Facebook 3F Vejle · www.3f.dk/vejle · Mail vejle@3f.dk · 
Danmarks Stærkeste Fagforening 
Din fremtid - Vores opgave


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt