Nyheder
Vores goder er ikke kommet af sig selv Hun forstår ikke, når folk siger, at det er uden betydning at være medlem af en fagforening. Selv opdagede Gitte Holm, hvor afgørende det kan være, da hun blev alvorligt syg.

Hun har været medlem af en fagforening lige siden, hun begyndte på arbejdsmarkedet som 20-årig. Fordi det betyder noget.

”Fagforeninger har gennem årene kæmpet for bedre forhold til arbejderne. Vi har gode ferier, 37 timers arbejdsuge og barselsorlov af en anseelig længde,” siger den 63-årige Gitte Holm.

Hun fik selv understreget, hvor meget det kan betyde, da Lone hos 3F Viborg opdagede en fejl i pensionsindbetalingerne fra Gitte Holms arbejde som gravermedhjælper. Fejlen blev rettet, og kort efter fik hun konstateret kræft.

Nu er hun 100 procent helbredt, og hun har fået den økonomiske kompensation, som hun er berettiget til gennem den pensionsordning, som fagforeningen hjalp hende med at få styr på.

”Hvis Lone ikke havde opdaget den fejl, så havde jeg ikke tænkt over det”.

Hun er selv meget interesseret i historie, og hun vil gerne minde om, at goderne ikke er kommet af sig selv.

”Folk kæmpede for eksempel for at få en otte timers arbejdsdag. Vores to fridage om ugen er også noget, der er blevet knoklet for. Det er vigtigt, at man støtter op om fagforeningens arbejde. Jo flere vi er jo bedre. Ellers mister fagforeningerne den pression, der ligger i at have mange medlemmer”. 


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt