Fritidsjobber
Søg et godt fritidsjob Hvis du har lyst til at få et fritidsjob, er der masser af muligheder. Her i artiklen får du nogle gode råd til jobsøgningen og en guide til den gode jobansøgning.

Et fritidsjob kan være en spændende måde at komme ind på arbejdsmarkedet på, hvor du lærer en hel masse. Og så får du endda penge for det.

Her på siden kan du få en masse gode råd til din jobansøgning, og du kan læse om, hvorfor det er en rigtig god idé at være medlem af en rigtig fagforening.
Find dit fritidsjob

Der er mange måder, du kan finde et job på. Det handler bare om, at du skal spørge dig selv om, hvad du har lyst til at arbejde med. Brug dit netværk, og spørg dine venner, om de mangler nogen, dér hvor de arbejder, eller søg på fritidsjob på en jobportal.

På Fritidsjob.dk kan du læse en masse om, hvilke rettigheder du har på jobbet, og på deres hjemmeside kan du måske finde dit drømmefritidsjob.

Prøv også på Danmarks største jobdatabase - 3F Jobformidling.

Besøg 3F jobformidling
Gå til fritidsjob.dk
Bliv medlem af 3F

3F kan hjælpe dig med dit fritidsjob, hvis du er medlem. F.eks. er der desværre mange unge, som ikke får den rigtige løn, eller som bliver behandlet dårligt af arbejdsgiveren.

Det koster kun cirka 35 (2024)  kroner om måneden at være medlem af 3F, hvis du er under 18 år, og kun cirka 69 (2024) kroner om måneden, når du er over 18 år og under 25 år.

Meld dig ind i 3F
Meld dig ind i 3F
Gode råd til ansøgningen 

Før du sender en ansøgning afsted, er der en masse ting, du kan gøre, som giver dig en bedre chance for at få jobbet. Hos mange virksomheder er det en fordel, hvis du kan vise, at du faktisk interesserer dig for lige netop dem. Vis, at du kender til dem, og at de ikke bare er endnu et firma i rækken.

Tjek deres hjemmeside
Er der noget specielt ved dem, du kan bruge i ansøgningen?

Tjek deres sider på sociale medier
Ofte er sociale medier et sted, hvor du kan få et indblik i, hvordan arbejdspladsen er. Brug det i din ansøgning!

Ring til dem
Det kan virke lidt grænseoverskridende, men det er en god måde at gøre opmærksom på, at du er interesseret i dem. Og så kan det være, at de kan huske dig, når de ser din ansøgning. Men det er vigtigt, at du forbereder et par gode spørgsmål om jobbet og selvfølgelig er venlig og høflig.

Mød op
Hvis jobbet er et offentligt sted som f.eks. en café eller lignende, kan du få et godt indtryk af, hvad det er for et sted. Nogle steder kan det også være en god idé at møde op og aflevere ansøgning og CV personligt, men tjek lige det, inden du møder op.

Huskeregler

  • Skriv personligt – skil dig ud
  • Vær positiv – både omkring det nye og tidligere jobs
  • Skriv kort og godt – kvalitet er altid bedre end kvantitet i en ansøgning.

Det vigtige indhold
Forsøg at give svar på nedenstående spørgsmål:

  • Hvad kan du tilbyde virksomheden?
  • Hvad er din motivation for at søge jobbet?
  • Hvad er dine styrker? Og hvornår er de gode ift. jobbet?
  • Hvordan er du som kollega?
  • Hvad har du af gode erfaringer? Husk, at det ikke behøver at være arbejde, du har fået løn for.

Et godt overblik
Hjælp læseren af din ansøgning. Overblik gør, at det er nemmere at huske dig, og det gør det til en bedre oplevelse at læse din ansøgning.

  • Skriv en god overskrift. Overskriften er vigtig! Den sætter linjen for resten af ansøgningen og får dig til at skille dig ud. Skriv den evt. til sidst, efter at du har skrevet ansøgningen.
    F.eks. ”Energisk dreng, der elsker god service!” – siger meget mere end ”Benny på 16 søger job”.
  • Afsnit med underoverskrifter
    Ingen har lyst til at læse en hel A4-side uden overblik. Opdelte afsnit med hvert sit emne er meget nemmere at forholde sig til for læseren af din ansøgning. Skriv underoverskrifter til alle afsnit. Ligesom med overskriften på din ansøgning kan det være en god idé at skrive underskrifterne EFTER, at du har skrevet afsnittene. Underoverskrifter kan fortælle, hvad der kommer i afsnittene eller gøre læseren nysgerrig.
  • Pænt layout
    Se f.eks., hvordan man gør i informationsfoldere eller skolebøger, og kopiér deres måde at gøre det på.
    Det kan f.eks. skabe overblik med punktstillinger, en faktaboks eller andet. Men hold det simpelt, så det ikke forstyrrer.

Ret din ansøgning igennem flere gange for stavefejl, og tjek, om du har fået det hele med. Få evt. en anden til at kigge ansøgningen igennem for dig.

Dit CV skal også være opdateret. Har du husket et godt billede, der er taget for nylig?

Afhængig af, hvilket job du søger, kan det være, at du skal vedhæfte anbefalinger, karakterbevis el.lign.

Gem alle dokumenter som pdf, inden du sender det afsted. Og så handler det bare om at krydse fingrene!



Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt