Nyheder
Fremgang Det går godt i Byggegruppen Flere medlemmer og lavere ledighed i Byggegruppen - men desværre også stadig alt for mange sager om underbetaling

Med formandens egne ord plejer bestyrelsens beretning på Byggegruppens generalforsamling at være et ”Maraton”. Derfor var der nærmest tale om en spurt, da Reidar Kogstad i år bød forsamlingen på ca.20 minutters gennemgang af årets succeser – krydret med en god del politik.
Byggegruppen har i 2021 oplevet medlemsfremgang på mere end 80 og samtidig er ledigheden faldet til godt 100 mand.
Begge dele skyldes ifølge formanden et forbilledligt samarbejde mellem folkene ude på pladserne og afdelingen.
- Det er kun takke være det samarbejde, at vi kan gøre det så godt, sagde Reidar Kogstad.
Og der er nok at stå sammen om. Det vidner de økonomiske realiteter i gruppen om.
I årets løb har Byggegruppen hentet mere end 17 millioner kroner hjem i faglige sager – heraf ca. 11 millioner i direkte efterbetaling til medlemmer, som var blevet snydt på den ene eller anden måde.
Det vidner desværre også om, at der stadig er for mange arbejdsgivere, der snyder hvor de kan komme til det. Og alt for ofte er det udenlandske kolleger, det går ud over.
Derfor var der heller ikke pæne ord fra formanden til den blå opposition, som gerne vil gøre det lettere og billigere at hente arbejdskraft fra 3. verdenslande.
Samme partier, og især konservatives Søren Pape, fik også klar besked om det usmagelige i deres angreb på Arne-pensionen og dagpengene…
- Pape påstår jo direkte, at de der kommer på Arne-pension tager pengene op af hans lommer. Det er altså folk, der har knoklet i mindst 42 år i de hårdeste jobs og har betalt skat hele livet…
- Med hensyn til dagpengene så har vi et system, hvor perioden er beskåret og udbetalingerne barberet ned til smertegrænsen. Det skal ikke ødelægges mere men tværtimod repareres, mente formanden.
Det nye format for beretningen blev godt modtaget, og Reidar Kogstad blev selvfølgelig også genvalgt for en ny treårig periode.
Desuden var der genvalg til bestyrelsen til Morten Urth, Allan Bloksgaard, Palle Djernis og Søren Christiansen.Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt