Nyheder
Industrigruppen Industrigruppen anbefaler et nej til overenskomsten Industrigruppen i Aarhus Rymarken anbefaler sine medlemmer at stemme nej til overenskomsten

Vi har i Industrigruppen Aarhus Rymarken et stykke tid vurderet på resultatet af OK23-forhandlingerne. Vi har hørt på folk med forskellige holdninger både i huset og udenfor huset, og det er vigtigt for mig at understrege, at der har været forskellige holdninger.

Vi har afholdt ekstraordinært bestyrelsesmøde i Industrigruppen, igen for at få et så nuanceret billede af overenskomsten som muligt.

Vi vil rose forhandlerne, for vi er sikre på, de har kæmpet med næb og klør, og havde der ikke været inflation, ville jeg nok havde kunnet skrive denne anbefaling hurtigt.
Tillidsrepræsentanter bliver kørt over ved lokale lønforhandlinger Men når alt kommer til alt, så står og falder det hele på troen til, hvad man kan forhandle til de lokale lønforhandlinger. Her er det holdningen, at mange af vores tillidsrepræsentanter systematisk er blevet kørt over af en velkoordineret indsats fra Dansk Industri, der har vejledt virksomhederne i, hvordan man slipper billigst til de lokale overenskomster - stik modsat hele grundidéen i en minimallønsoverenskomst.

Vores forhandlere har skabt et værktøj, når der skal afholdes lokale forhandlinger, der, hvis det bliver forstået rigtigt i Dansk Industri, kan vise sig at være meget brugbart. Men 8-10 års misforståelse af Lars Sandahls jurister længere nede i systemet har gjort, at lige nu står mange af vores tillidsrepræsentanter med en følelse af, at de har fået et gevær uden bundstykke. Så må vi med tiden se, om Dansk Industri vil give os det bundstykke, og så er vores opgave i 3F at uddanne dem til at få sat bundstykket i geværet.
 
Nej Det, der har været vores tillidsrepræsentanter store bekymring, har været, når man har taget en forhandling til organisationsmøde, og der ikke er blevet flyttet et komma i forhandlingen. Her savner de en anden instans, hvor sagen skulle kunne bringes videre til en uvildig afgørelse. 

Konklusionen på alt dette er, at Industrigruppen Aarhus Rymarken anbefaler et nej til overenskomsten.

Men meget vigtigt er, at alle stemmer til overenskomsten ligegyldigt om det er ja eller nej.

Venlig hilsen
Industrigruppen i 3F Aarhus Rymarken
 

Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt