Nyheder
Opsøgt i eget hjem og truet! Peter Ymer Nielsen arbejder med at organisere kolleger og bekæmpe social dumping på byggepladserne. Det har medført trusler mod hele hans familie. Politiet vil ikke røre sagen.

- Hvis din mand ikke stopper med det, han har gang i, så kommer vi flere næste gang, og så går det ud over hele jeres familie! 

Sådan løs truslen fra en aggressiv, ukendt mand, da Peter Ymer Nielsens familie for nyligt blev opsøgt i hjemmet i Højbjerg.

Peter er medlem af 3F TLB og ansat i opmålerforeningen i 3F Holstebro med at organisere kolleger og bekæmpe social dumping.

- Jeg var ikke hjemme, så det var min kone der blev overfaldet med trusler. Det er det, jeg er mest ked af – at det gik ud over familien, siger Peter Ymer Nielsen.

Det kan ikke passe

- Her taler vi ikke om trusler mod mig på en arbejdsplads. Det sker jævnligt. Jeg er blevet jagtet på en byggeplads. Det er en erhvervsrisiko. Men jeg har aldrig før oplevet det på min adresse. Vores hjem, vores borg. Det kan ikke passe, siger Peter.

Han er ikke i tvivl om, hvem der står bag truslerne.

- Vi har gang i flere store sager, og nogle gange er mafia eller rockere involveret. Danske firmaer med udenlandsk arbejdskraft, der bliver misbrugt. I en anden sag er et vidne lige sprunget fra, fordi hans forældre i Litauen er blevet opsøgt i deres hjem, fortæller Peter Ymer Nielsen.

Politiet vil ikke tage sagen

Han er langt fra tilfreds med politiets ageren i sagen.

- Jeg anmeldte det straks til politiet. De ville først slet ikke tage imod anmeldelsen, men det fik jeg dem til, selv om de ikke ville komme ud. Det gjorde dog ingenting. De var helt ligeglade. De mener ikke der er foregået noget alvorligt og har nu meddelt, at de ikke vil foretage sig noget, siger 3F’eren.

Det samme var tilfældet efter en tidligere sms, hvor afsenderen truer med at hakke Peter Ymer ”til småflæsk.”

Besøget har gjort hverdagen mere utryg for den lille familie, der også tæller tre børn på 12, 14 og 17.

- Vi vil ikke flytte – vi overvejede det, men det er her vi hører til, og det nytter ikke at flygte. Men vi har været nødt til at investere i kameraer og alarmer fir at føle os nogenlunde trygge.

3F skuffet over politiet

Morten Rasmussen, formand for byggegruppen i 3F TLB, mener der skal skrides ind over for wild west-metoder i byggebranchen.

- Det er rystende, men desværre ikke overraskende. Vi ser flere useriøse aktører på byggepladserne, der jævnligt truer deres ansatte, hvis de kontakter fagforeningen. Til gengæld er det meget skuffende, at politiet ikke tager sagen mere alvorligt. Det kan ikke passe, at man skal finde sig i at blive truet på sit liv og helbred, siger Morten Rasmussen

 


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt