Nyheder
Er du ung 3F’er? Så skal du være obs på din pensionsordning Særligt hvis du er ung med begrænset pensionsopsparing og har stiftet familie, bør du tjekke hvor meget din forsikring vil sikre dine efterladte, hvis du skulle gå bort.

Ved du, hvor meget de efterladte får udbetalt fra din pensionsordning, hvis du skulle gå bort? Det er måske ikke et emne, som du har skænket mange tanker, men særligt som ung uden meget pensionsopsparing, kan det være relevant at se nærmere på forsikringen. Du kan nemlig selv skrue op eller ned for det minimumsbeløb, som de efterladte får i tilfælde af død.

Som 3F’er har du typisk din pension i PensionDanmark eller Industriens Pension. Pensionsordningen sikrer, at dine efterladte som minimum får udbetalt alle de penge, du har sparet op, hvis du dør før pensionsalderen. Dog er alle medlemmer sikret et mindstebeløb på typisk 500.000 kr. i PensionDanmark og mellem 300.000 kr. og 1,2 mio. kr. i Industriens Pension. Men du kan også justere på mindstebeløbet, så det afspejler dine individuelle behov, og hvor du er i livet.

Afhænger af den enkeltes situation

Hvis du fx bliver gift, får børn eller køber ejerbolig sammen med din partner og samtidig har en begrænset opsparing, så kan du overveje at hæve mindstebeløbet til dine efterladte. Det giver økonomisk tryghed, hvis du dør før pensionsalderen.

Hvis du fx ikke har stiftet familie, skal udbetalingen til de efterladte måske ikke prioriteres så højt. Her kan det være en god ide at sætte mindstebeløbet ned, så pengene til forsikringen i stedet går til pensionsopsparingen.

Generelt sparer du lidt mindre op til pension, hvis du vælger at sætte mindstebeløbet op, så der bliver udbetalt mere end selve opsparingen til de efterladte. Sætter du omvendt mindstebeløbet ned, sparer du lidt mere op til pension.

Sådan gør du

På dit pensionsselskabs hjemmeside kan du let tilpasse beløbet efter behov. Du kan også selv bestemme, hvem der skal have pengene udbetalt. I PensionDanmark kan du hæve minimumsbeløbet op til 1,25 mio. kr., og i Industriens Pension kan beløbet hæves til 1,2 mio. kr.

Som medlem af PensionDanmark logger du ind på pension.dk, og hos Industriens Pension logger du ind på industrienspension.dk/Minside.

Du er altid velkommen til at ringe

Har du spørgsmål, er du altid meget velkommen til at kontakte dit pensionsselskab. Du kan ringe til Industriens Pension på 7033 7070 eller PensionDanmark på 7012 1330.


Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt