Arbejdsliv Plus
7 tips til at finde en billigere ferie Julen er ikke det eneste, der varer længe og koster mange penge. Det kan sommerferien også hurtigt komme til. Men her kan du finde en række tips til, hvordan du kan spare lidt, når du skal bestille din sommerferie.

Læg et budget Et godt sted at starte er at lægge et budget. På den måde finder du ud af, hvor mange penge du kan og vil bruge på din ferie. Det giver også mulighed for at vurdere, hvor du vil prioritere dine penge. For eksempel om du helst vil bo lækkert eller spise godt. Sæt dig også lidt ind i, hvad prisniveauet er, der hvor du vil hen. Der er stor forskel på, hvad det koster at spise på en restaurant. Bestil i god tid Det er efterhånden lidt for sent til denne sommer. Men bestiller du i god tid, er priserne som regel lavere. Derudover er de færreste boliger og afgange udsolgt, så der er større mulighed for at få lige den feriebolig, du drømmer om. Hold ferie uden for sæsonen Jo flere, der vil på ferie, jo højere er priserne. Derfor kan der være rigtigt mange penge at spare på at holde ferie lidt før eller efter skolernes sommerferie. Her er seværdighederne som regel også mindre besøgte. Rejs ikke i weekenden Lørdag er den dyreste dag at flyve i Europa. Faktisk kan du ifølge Momondo som regel spare 15 procent, hvis du rejser torsdag i stedet. For internationale rejser udenfor Europa er besparelsen lidt mindre. Vær fleksibel med afgangslufthavn Hvis du skal flyve, kan du være heldig at finde samme rejse lidt billigere fra en anden nærliggende lufthavn. Der kan også være penge at spare på at flyve fra Hamborg, der ofte er lidt billigere end en dansk lufthavn.
Derudover flyver visse svenske charterselskaber fra København, hvilket også kan være billigere.
Betal med Visa/Mastercard Du er bedst beskyttet, hvis du køber flybilletter med et internationalt betalingskort som Visa eller Mastercard. Så kan banken nemlig hjælpe dig med at få pengene retur, hvis flyselskabet skulle gå konkurs.
Betaler du med et Visa/Dankort, skal du selv aktivt vælge visa-delen eller købe på en udenlandsk hjemmeside.
Byt bolig

Du kan bytte bolig med en familie der, hvor du tager på ferie. På den måde får I begge en gratis bolig, mens I er afsted. Samtidig er der nogle i hjemmet, hvilket mindsker risikoen for indbrud. Derudover kan man lave aftaler om, at man for eksempel vander hinandens planter.
Der findes en række portaler, der arrangerer boligbytte, hvilket som regel kræver et abonnement. Det er dog stadig væsentligt billigere end at leje en bolig.
Bor du i andel eller til leje, skal du dog sætte dig ind i, om reglerne tillader boligbytte.

Kilde: Momondo, Travelmarket, Bolius, Arbejdernes Landsbank og Rådtilpenge.dk


Kø på Mit3F Der er i øjeblikket længere svartider på 3f.dk. Du kan derfor opleve at blive sat i kø, når du vil tilgå funktioner på Mit3F.
Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt