Marinade til kylling
Butter chicken
HUSK!
Overskydende butter chicken gemmes på frost til på lørdag.
Ris gemmes til i morgen.
Mandag:
Bland græsk yoghurt, hakket tomat og krydderierne.
Skær et kyllingebryst ud i store tern og vend kyllingen i yoghurtblandingen. Lad den trække i køleskabet natten over.
Tirsdag:
Start med at find en gryde med låg til ris. Mål vand af, kom salt og gurkemeje i, og stil den klar på komfuret. Mål ris af og vask dem i en si under hanen, indtil vandet, der løber ud, er klart.
Find en gryde til butter chicken og tænd begge gryder på middel varme. Så er gryden til ris klar, når butter chicken skal passe sig selv, og retten er færdig samtidig.
Hak løget og steg det ved middel varme i lidt olie, til de er blanke. Tilsæt kyllingen med marinaden sammen med et skvæt fløde – lad det simre cirka 30 min.
Smag derefter til med salt og peber.
Ris skylles flere gange, indtil vandet er klart.
Bring 4,5 dl vand i kog med ca. 1 tsk salt og en knivspids gurkemeje.
Når det koger, tilsættes ris, skru ned og kom låg på – det er vigtigt, at låget bliver på fra nu af.
Lad det simre 11 minutter, herefter tages gryden af blusset og trækker videre i 11 minutter mere.
Har du forslag til ændringer til artiklen, du er i gang med at læse, er du meget velkommen til at sende din feedback til os.
Har du et spørgsmål? Vi sidder altid klar ved telefonerne til at hjælpe dig.
Hvis du er medlem af 3F, skal du logge på Mit3F for at kontakte din afdeling.
Bliv ringet op af 3F og få hjælp til at melde dig ind.
Er du medlem af 3F skal du logge på Mit3F for at kontakte din afdeling.
Spørg os om alt. Vi svarer hurtigst muligt
Er du medlem af 3F skal du logge på Mit3F for at kontakte din afdeling.