Madplan aftensmad en hel uge
Butter chicken med ris

Du skal acceptere marketing cookies for at se denne video.
Huskeliste Ingredienser

Marinade til kylling

  • 50 g græsk yoghurt
  • 1 tsk chili flager
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk garam masala
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1/2 tsk stødt gurkemeje
  • 1/2 dåse hakket tomat
  • 1 kyllingebryst

Butter chicken

  • 3 dl ris
  • 1 løg, hakket
  • Lidt Fløde
  • Marineret kylling fra dagen før
  • Salt
  • Gurkemeje

HUSK!
Overskydende butter chicken gemmes på frost til på lørdag.

Ris gemmes til i morgen.

Marinade til kylling

Mandag:

Bland græsk yoghurt, hakket tomat og krydderierne.

Skær et kyllingebryst ud i store tern og vend kyllingen i yoghurtblandingen. Lad den trække i køleskabet natten over.

Tirsdag:

Start med at find en gryde med låg til ris. Mål vand af, kom salt og gurkemeje i, og stil den klar på komfuret. Mål ris af og vask dem i en si under hanen, indtil vandet, der løber ud, er klart.

Find en gryde til butter chicken og tænd begge gryder på middel varme. Så er gryden til ris klar, når butter chicken skal passe sig selv, og retten er færdig samtidig.

Butter chicken

Hak løget og steg det ved middel varme i lidt olie, til de er blanke. Tilsæt kyllingen med marinaden sammen med et skvæt fløde – lad det simre cirka 30 min.

Smag derefter til med salt og peber.

Gule ris

Ris skylles flere gange, indtil vandet er klart.

Bring 4,5 dl vand i kog med ca. 1 tsk salt og en knivspids gurkemeje.

Når det koger, tilsættes ris, skru ned og kom låg på – det er vigtigt, at låget bliver på fra nu af.

Lad det simre 11 minutter, herefter tages gryden af blusset og trækker videre i 11 minutter mere.




Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt