Grundsauce:
Chili con carne:
Husk:
Overskydende chili con carne gemmes til lørdag.
Ris gemmes til søndag.
Vi starter med at lave en grundsauce, der både skal bruges til chili con carne og til lasagne.
Varm lidt neutral olie op i en gryde.
Knus hvidløg og hak løg fint. Det steges stille af til løgene er blanke, det må ikke få farve. Tilsæt tomatpure og steg det et minut. Kom derefter det hakkede oksekød i gryden og brun det af. Tilsæt hakket tomat og bouillonterningen.
Den ene halvdel er til lasagne, så den kommes i køleskabet.
Den anden halvdel er til chili con carne. Her dræner og skyller du kidneybønnerne og tilsætter dem sammen med spidskommen, chiliflager, salt og peber.
Ris skylles flere gange, indtil vandet er klart.
Bring 4,5 dl vand i kog med ca. 1 tsk salt. Når det koger, tilsætter du ris og lægger et låg på – det er vigtigt, at låget bliver på fra nu af. Lad det simre ved lavt blus i 11 minutter. Herefter tager du gryden af blusset, men lad risene trække i gryden i 11 minutter mere.
Smag chili con carnen til med salt, peber, chili og spidskommen. Server med tortilla chips og græsk yoghurt
Har du forslag til ændringer til artiklen, du er i gang med at læse, er du meget velkommen til at sende din feedback til os.
Har du et spørgsmål? Vi sidder altid klar ved telefonerne til at hjælpe dig.
Hvis du er medlem af 3F, skal du logge på Mit3F for at kontakte din afdeling.
Bliv ringet op af 3F og få hjælp til at melde dig ind.
Er du medlem af 3F skal du logge på Mit3F for at kontakte din afdeling.
Spørg os om alt. Vi svarer hurtigst muligt
Er du medlem af 3F skal du logge på Mit3F for at kontakte din afdeling.