Madplan aftensmad en hel uge
Chili con carne med ris græsk yoghurt og tortillachips

Du skal acceptere marketing cookies for at se denne video.
Huskeliste Ingredienser

Grundsauce:

  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 4 løg, hakket
  • ½ dåse tomatpure
  • 500 g hakket oksekød
  • 1,5 dåse hakket tomat
  • 1 terning hønsebouillon

Chili con carne:

  • 1,5 tsk Spidskommen
  • ½ tsk Chiliflager
  • 1 dåse kidneybønner
  • Salt
  • Peber
  • 3 dl ris

Husk:
Overskydende chili con carne gemmes til lørdag.

Ris gemmes til søndag.

Vi starter med at lave en grundsauce, der både skal bruges til chili con carne og til lasagne.

Varm lidt neutral olie op i en gryde.

Knus hvidløg og hak løg fint. Det steges stille af til løgene er blanke, det må ikke få farve. Tilsæt tomatpure og steg det et minut. Kom derefter det hakkede oksekød i gryden og brun det af. Tilsæt hakket tomat og bouillonterningen.

Del portionen i to

Den ene halvdel er til lasagne, så den kommes i køleskabet.

Den anden halvdel er til chili con carne. Her dræner og skyller du kidneybønnerne og tilsætter dem sammen med spidskommen, chiliflager, salt og peber.

Ris skylles flere gange, indtil vandet er klart.

Bring 4,5 dl vand i kog med ca. 1 tsk salt. Når det koger, tilsætter du ris og lægger et låg på – det er vigtigt, at låget bliver på fra nu af. Lad det simre ved lavt blus i 11 minutter. Herefter tager du gryden af blusset, men lad risene trække i gryden i 11 minutter mere.

Smag chili con carnen til med salt, peber, chili og spidskommen. Server med tortilla chips og græsk yoghurt



Masser af fordele med 3F Som medlem af 3F får du mange gode fordele og rabatter:
  • Rabat på dine forsikringer
  • Rabat i mere end 1.300 butikker og webshops
  • Fri adgang til 3F Superliga
Kontakt